GY.I.K. & Szabályzat

1.  Milyen feltételekkel és hogyan lehet regisztrálni a honlapra?
2.  Hogyan és mikor szűnik meg a tagság?
3.  Miért vannak reklámok az oldalon?
4.  Hogyan lehet letölteni?
5.  Hogyan lehet feltölteni dokumentumokat?
6.  Honnan származnak a doksik?
7.  Adatvédelmi irányelveink

1.  Milyen feltételekkel és hogyan lehet regisztrálni a honlapra?
A legfontosabb, hogy a felhasználónak rendelkeznie kell egy létező és elérhető e-mail címmel (nem szűnt meg, nincs betelve). Ezen túl választani kell egy, a rendszerben még nem létező felhasználónevet, illetve egy jelszót is. A regisztrációt a regisztrációs űrlap kitöltésével lehet kezdeményezni. Ha a rendszer elfogadta a regisztrációt, a megadott e-mail címre érkezik egy levél, amiben található egy aktivációs link, erre kattintva aktiválható a hozzáférés. Az aktivációs folyamat lezárásáig a felhasználó nem tud bejelentkezni a honlapra, így letölteni sem tud. Az aktivációra az aktivációs levél kiküldésének napján túl még két napig van lehetőség, ennek letelte után az igénylést töröljük. A doksi.hu fenntartja magának a jogot, hogy maximálisan havonta egy e-mail segítségével tájékoztassa az összes felhasználót egy-egy partnere ajánlatáról, a szabályzat esetleges módosulásáról vagy egy új rovat, szolgáltatás bevezetéséről. Ez az esetlegesen kiküldött levél szolgál az e-mail címek ellenőrzésére is. Ha a tagság feltétele - az elérhető e-mail cím - ekkor nem teljesül, a felhasználó hozzáférését értesítés nélkül töröljük.

2.  Hogyan és mikor szűnik meg a tagság?
A tagság felhasználó általi megszüntetésére a visszaélések miatt nincs mód, ezt az adminisztrátornál lehet kezdeményezni e-mailben vagy a fórumban. A tagság szünetel, ha az adminisztrátor valamilyen okból letiltja a hozzáférést. Ez esetben bejelentkezéskor hibaüzenetben tájékoztatjuk a felhasználót a letiltás okáról, dátumáról. A letiltás okai lehetnek: irreálisan sok doksi letöltése, többszöri regisztráció, nem szalonképes hozzászólás a fórumban (trágárság, reklám), illegális fájl feltöltése (hekkelési kísérlet), ajánló küldése SPAM-célzattal. A letiltással kapcsolatban reklamálni kizárólag e-mailben lehet! A tagság megszűnik továbbá akkor, ha a tag e-mail címére bármilyen okból kiküldött levél visszapattan, például betelt postafiók miatt. Ha a postafiók megszűnt, a hozzáférést figyelmeztetés nélkül, azonnal töröljük, ezért fokozottan kérünk mindenkit, hogy e-mail címének megváltozása esetén adja meg az új címet az Én Doksim menüpontban. Szintén megszűnik a tagság, ha a felhasználó 90 napon keresztül egyszer sem jelentkezik be a rendszerbe. A fenti esetekben a hozzáférés véglegesen törlődik a rendszerből!

3.  Miért vannak reklámok az oldalon?
A honlap fenntartása a befektetett munka mellett pénzbe is kerül, ezért az oldal fennmaradása érdekében kérjük a felhasználókat, hogy amennyiben továbbra is ingyenesen szeretnék igénybe venni szolgáltatásainkat, ne használjanak reklámblokkolót, s próbálják meg elviselni a hirdetéseket. Köszönjük!

4.  Hogyan lehet letölteni?
Az összes doksi PDF formátumban tölthető le.
A letöltéssel kapcsolatos legfontosabb szabály, hogy összesen 25 db doksi letöltésére van lehetőség naponta, hozzáférésenként és számítógépenként. Aki ezt a szabályt megszegi, annak az összes hozzáférését előzetes értesítés nélkül, végleg letiltjuk.

5.  Hogyan lehet feltölteni dokumentumokat?
A Feltöltés menüpont segítségével lehetséges feltölteni a közérdeklődésre számot tartó doksikat. Ezeket a rendszer egy automatizált művelet keretében előszűri, majd meghatározott időközönként publikálja. A szerkesztők szúrópróbaszerűen ellenőrzik a formai és tartalmi elemeknek való megfelelést, illetve a dokumentum szerzői jogi státuszát.

6.  Honnan származnak a doksik?
A honlapról a látogatók által beküldött anyagok tölthetők le. A beküldött anyagok szerzői jogi státuszát a szerkesztők csak szúrópróbaszerűen ellenőrzik. Ezért, ha bármilyen szerzői jog által védett dokumentumra, vagy saját szellemi termékére ismerne rá a kedves látogató - és a közléshez nem járul hozzá -, kérjük jelezze ezt az adminisztrátornak!

7.  Adatvédelmi irányelveink
A doksi.hu a felhasználók adatait harmadik félnek semmilyen körülmények között nem adja ki. Adatbázisunkban a felhasználókról érzékeny adatokat titkosítatlan formában nem tárolunk, a jelszavakat pedig ún. egyirányú módszerrel kezeljük, ezért azokat mi sem ismerjük. Emiatt nincs lehetőség az elfelejtett jelszavak újraküldésére, csak újak véletlenszerű generálására.

Az oldalon megjelenő reklámokat külső cégek szolgáltatják, így azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk. Adatvédelmi nyilatkozat:
Külső hirdető cégeket is használunk hirdetéseink megjelenítésére, amikor meglátogatja webhelyünket. Ezek a cégek felhasználhatnak egyes adatokat (nem használhatják fel azonban nevét, e-mail címét vagy telefonszámát) ezen vagy más webhelyen végzett látogatásáról, annak érdekében, hogy megfelelő (és Önt érdeklő) hirdetéseket biztosíthassanak. Ha további tájékoztatást szeretne kapni erről a gyakorlatról, és annak lehetőségéről, hogy a vállalatok ne használhassák fel az információkat, kérjük vegye fel a kapcsolatot az adott céggel.