Alapadatok

Év, oldalszám:2003, 2 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:91

Feltöltve:2010. április 22.

Méret:21 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!


Tartalmi kivonat

Ánizsos receptek Ánizsos hold Hozzávalók: 4 tojás, 1 evőkanál ánizsmag, 500 g porcukor, 500 g liszt 1/2 teáskanál sütőpor A díszítéshez: 4 evőkanál porcukor, 1 evőkanál citromlé, ezüstszínű cukorgyöngy 1. Serpenyőben szárazon megpirítjuk az ánizsmagot, majd hagyjuk kihűlni 2. A tojást 2 evőkanál vízzel és az átszitált porcukorral habosra keverjük Hozzáadjuk az ánizsmagot, a lisztet és a sütőport, majd az egészet sima tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarva 1 órán át pihentetjük a hűtőszekrényben. 3. A lisztezett deszkán kinyújtott tésztából kisebb és nagyobb holdakat szúrunk ki A lapocskákat sütőpapírral belelt sütőlemezre rakjuk, letakarjuk egy konyharuhával és egy éjszakán át, hagyjuk szikkadni. 4. Másnap 140 fokra (gazsütő 2/3-os fokozat) felmelegített sütőben 20 perc alatt nagyon világosra sütjük a süteményt, majd hagyjuk kihűlni. 5. A díszítéshez átszitáljuk a porcukrot, citromlével simára

keverjük, és a mázzal bevonjuk a holdak tetejét. Végül megszórjuk a cukor gyönggyel. Ánizsos lapocska 3 tojás súlyának megfelelő porcukrot habzásig keverünk 3 tojás sárgájával, beléteszünk 2 tojás súlyának megfelelő lisztet és a tojásfehérje habját. Kizsírozott tepsibe, egymástól távol, kávéskanállal belerakjuk a tésztát, ánizzsal megszórjuk és lassú tűznél világosra, sütjük. Még a sütőajtóban leválasztjuk a tepsiről és 2 ujjal minden lapocskát alól, összenyomunk, hogy levél formája legyen. Ánizsívek 24 deka cukrot 4 egész tojással fél óráig habosra keverünk, azután 18 deka liszttel kevert 1/3 csomag sütőport adunk hozzá. Vajazott vagy zsírozott tepsire kis csomókat rakunk. Ha szétfolytak, ánizsmaggal megszórjuk s gyorsan, sütjük. Sütés után a forró lapocskákat nyújtófán meghajlítjuk. ÁNIZS RUDAK Hozzávalók: 20 deka cukor, 20 deka liszt, 1/2 csomag sütőporral keverve, 3 egész tojás, ánizsmag.

Készítése: A cukrot a tojással habosra keverjük, lassankint hozzáadjuk a lisztet, deszkán jól eldolgozzuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, ujjnyi széles és hosszú rudacskákra felvagdaljuk, ánizsmaggal megszórjuk, és középerős tűznél megsütjük. Ánizsos rudak 20 deka cukrot 3 egész tojással fél óráig keverünk, azután részletekben 1 25 deka liszttel kevert fél csomag sütőport adunk hozzá. A tésztát deszkán jól eldolgozva, ujjnyi vastag rudakat formálunk, melyeket ánizsmaggal megszórva, közepes tűznél szép pirosra sütünk. Igen jó teához. ÁNIZSOS KÉTSZERSÜLT Hozzávalók: 14 deka cukor, 3 tojás sárga, 5 tojásfehérjének habja, 16 deka liszt, 1/2 csomag Dr.Oetker-féle "Backin" sütőporral keverve, 1 deka ánizsmag. Készítése: A cukrot a tojás sárgával jól elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet, a finomra tört ánizsmagot, a tojásfehérjék habját és elkeverve zsírozott, lisztezett tepsibe

öntjük és megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük s tepsibe rakva a sütőben mindkét oldalán, megpirítjuk 2