Étel- és italreceptek | Ételreceptek » Tupperware receptkönyv

Alapadatok

Év, oldalszám:2001, 5 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:187

Feltöltve:2010. augusztus 10.

Méret:78 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!


Tartalmi kivonat

Drótpostagalamb recepttára Tupperware Recept könyv JUHSAJTTAL TÖLTÖTT PARADICSOM Hozzávalók- 6 személyre: 6 közepes nagyságú kemény paradicsom, só, 20 dkg juhsajt, 2 dkg vaj, vagy margarin, 2 evőkanál tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 kiscsokor petrezselyem, késhegynyi őrölt fehér bors, a tálaláshoz 1 kisfej saláta. A paradicsomot megmossuk, a tetejét éles késsel levágjuk, a belsejét kiskanállal kivájjuk. Az üregeket besózzuk, és a szemeket fejjel lefelé szűrőrácsra állítjuk. A juhsajtot villával összetörjük, majd a vajjal és a tejföllel simára keverjük. A zúzott fokhagymával és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, borsozzuk, ha kell, sózzuk. A masszát habzsákba kanalazzuk, majd a paradicsomok üregébe töltjük, a kalapjukat ráillesztjük. 1-2 órára behűtjük, tálaláskor salátalevéllel bélelt tálba rakosgatjuk. (Juhsajt helyett juhtúróval, kecske vagy tehénsajttal is készíthetjük.) Elkészítés 30 perc +

hűtés Egy adag 790 kj / 189 kcal JOGONÉZES SALÁTA Hozzávalók 1 csomag (12.5 dkg) gyorsrizs, só, 2 húsos zöldpaprika, 1 közepes vöröshagyma, kb. 20 centis darab kígyóuborka, 15 dkg gépsonka vagy maradék sült hús. Az öntethez: 4 dl tejföl, 1 üveg (24 dkg) jogonéz, 1 evőkanál mustár, só, őrölt bors, porcukor. A rizst utasítás szerint megfőzzük, majd csöpögtetve lehűtjük. A paprikát kicsumázzuk, a hagymát megtisztítjuk, majd az uborkával és a sonkával együtt apróra vagdaljuk, a rizzsel összekeverjük. Az öntethez valókat Mix-Fix-be töltjük, simára keverjük (rázzuk), az előkészített hozzávalókkal összedolgozzuk. Tálalásig hűtjük Elkészítés 35 perc + hűtés. Egy adag 2479 kj /593 kcal TARKA- BARKA SALÁTA Hozzávalók: 1 csípős zöldpaprika, 2- 2 lilahagyma, piros és sárgahúsú paprika, paradicsom, retek, és főtt tojás. Az öntethez 0.5 dl olívaolaj, 1 citrom leve Az összes zöldséget megtisztítjuk,

tetszőleges darabokra vágjuk, pl. kockára Az olajat a citromlével a Mix- Fix- ben simára keverjük, a zöldségekre locsoljuk, összekeverjük, végül beleforgatjuk a főtt tojást. Behűtve tálaljuk. Elkészítés 30 perc + hűtés Egy adag 983 kJ / 235 kcal Elkészítéséhez a következő Tupperware termékeket ajánlom: Keverő, Mix- Fix, Szűrőcsoda, Tupperware kés, Új Hullám Saláta, Új hullám vágódeszka, Új Hullám Citromfacsaró. ÍNYENC TÉSZTASALÁTA Hozzávalók:(6 személyre) 50 dkg Gyermelyi Szarvacska, Coffocska, vagy rövid csőtészta. Só, 30 dkg gépsonka, 6 db savanyú uborka, 2 piros húsú paprika, 8 dl tejföl, 1 tubus ( 50 dkg) majonéz. A tésztát a Tálalómesterbe töltjük, annyi enyhén sós forrásban lévő vizet töltünk rá, hogy a tál tele legyen, és szorosan lezárjuk. Kb 15 perc alatt kész a tészta, így leszűrhetjük, és hűlni hagyjuk. A sonkát, az uborkát, a paprikát csíkokra vágjuk, a tésztához adjuk. A tejfölt

és a majonézt csipetnyi sóval a Mix-Fix-ben összekeverjük, a salátába forgatjuk. A 3.4 literes Kristálytálba töltjük, tálalásig hűtjük Elkészítési idő 40 perc Egy adag 4057 KJ/ 970 kcal Sonkatorta: Hozzávalók: (6 személyre) 1 alma, 10 dkg párizsi, 5 főtt tojás, 2 csemegeuborka, 2-2 főtt burgonya és sárgarépa, 20 dkg főtt zöldborsó, 20 dkg vékonyan fölszeletelt gépsonka. A mártáshoz: 1 dl étolaj, 0.25 dl porcukor, 1 evőkanál mustár, 2 dl tejföl, só, őrölt bors, fél citrom leve, 1 tojássárgája, 1 húsleveskocka, 4 dkg zselatinpor. A zöldségeket, a párizsit, a tojást kockára daraboljuk. A Fesztivál formát (1 tálat) a sonkával kibéleljük. Az olajat, a mustárt, a porcukrot, a tejfölt a Mix Fixbe töltjük, sózzuk, borsozzuk, a citromlével ízesítjük és a tojás-sárgát is hozzáadjuk. Jól összerázzuk, akkor jó, ha a cukor elolvad és sűrű mártást lesz belőle. A húsleves kockát 1.5 dl langyos vízben feloldjuk,

majd beleöntjük az előzetesen 8 kanál vízzel kikevert, áztatott zselatint is. Kevergetve épp csak 1 percig forraljuk, amíg föloldódik. Langyosra hűtjük, majd a mártással meg az előkészített hozzávalókkal összekeverjük. Utána a sonkával bélelt formába töltjük, elsimítjuk, és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Elkészítési idő 40 perc + a dermesztés. Egy adag 2036 KJ/487 kcal Túrós sárgarépatorta Hozzávalók: 3 db arasznyi hosszúságú sárgarépa só, 3 dkg zselatinpor 50 dkg tehéntúró 1 zöldpaprika 1 uborka 1 csokor metélőhagyma, vagy újhagyma zöldje 2 dl tejföl A répát enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kihűlt, zöldséghámozóval hosszában vékonyra szeleteljük. A zselatint 1,5 dl vízben felforralva, kevergetve feloldjuk. Kissé hűlni hagyjuk, majd a Desszertes Gyűrűt körbe kenjük vele. A sárgarépa szeletekkel kibéleljük úgy, hogy azok

kissé fedjék egymást és kilógjanak a formából. Az áttört túróhoz adjuk a kockára vagdalt paprikát, uborkát, a maradék sárgarépát, hagyma zöldjét. Sózzuk, borssal is fűszerezhetjük. A megmaradt zselatint a tejfölbe keverjük. (Ha megkocsonyásodott volna, együtt kissé melegítjük.) A túrós masszával összedolgozzuk, a répával bélelt formába öntjük. A kihajló répaszeleteket a töltelékre hajtjuk, végül lezárjuk, hűtőben fél napon át, dermesztjük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. Egy adag 1597 KJ/382 kcal