Étel- és italreceptek | Ételreceptek » Update receptek - Főételek

Alapadatok

Év, oldalszám:2004, 10 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:415

Feltöltve:2006. október 29.

Méret:139 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!

Tartalmi kivonat

Update receptek Főételek Fokhagymás gombaszósz Kenyér Lángos lepény Kód Hozzávalók: ½ kg gomba, ½ pohár tejföl, 1 kis fej hagyma, 1 kk. keményítő, olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, ételízesítő, tengeri só, borsikafű, petrezselyem Elkészítés: Olívaolajon megfonnyasztom a hagymát, erre teszem a felszelt gombát, levet 1/2 ereszt, míg azt elfővi, addig lassú tűzön rotyogni hagyom. Ezalatt elkeverem a tejfölt (kemény (zsírszegény) a keményítővel (na lehet, hogy ettől kettes, de ezt ki is hagyhatom), és az ítővel 2apróra szelt fokhagymával. A tejfölös fokhagymával egyet még összeforralom, de így a es) gomba is ropogós marad, a fincsi fokhagymáról nem is beszélve! Ja, ételízesítővel, vagy tengeri sóval, borsikafűvel ízesítem. Én hidegen szeretem, akkor jól megszórom frissen aprított petrezselyemmel, 2 pohár tönkölyliszt, 1 pohá r tönkölyrétesliszt, és 1 pohár fehérliszt. 3,5 dl víz, 2 mokkáskanál barnacukor,1

mk. ecet, másfél mk só, harmad élesztő Hatalmasra feljött, de sütéskor össze is esett. Nem volt rossz, de amit a boltban vettem jobban ízlett Kenyérsütő nélkül is ugyanúgy kell csinálni, csak több kézi erőkifejtés kell hozzá, meg 2 többet kell vele foglalkozni. Mert a sütőbe ha bedobáltad az anyagot akkor már kész míg mezeibe végig kell csinálni a f olyamatot, de az is tökéletes. Sőt sütőben jobbak a sütési tulajdonságok Az 1-es palacsinta receptben szereplő tésztát csináltam meg és amikor kisütöttem akkor kicsit vastagabb palacsinta tésztát csináltam, mármint a serpenyőbe és azt jól átsütöttem (ja a tésztájába tettem 1 kis reszelt fokhagymát) aztán megkentem a tetejét fokhagymával (félbe vágtam 1 gerezdet és jól bedörzsöltem vele)aztán sajtot meg tejfölt tettem a tetejére. Nekem ízlett bár nem hasonlít ezzel a zabkorpás módszerrel a lángosra de az illúzió és az íz hasonló. Finom és 1-es persze sovány

sajt meg tejföl is az sütés olíva olaj. 1 Lazacos tojás 4 tojást keményre főzni, félbevágni, tűzálló tálba tenni. Ráönteni a 3dl tejszínből, 15 dkg reszelt Anikó sajtból és aprított lazacból álló masszát. Sütőbe tenni, amíg a sajt elolvad (kb 10 perc). 1 Majonéz Kefir és (vagy) tejföl, édesítő, mustár, citromlé, pici só (szóval az olajat ki kell hagyni, meg Norbi a tojást is kihagyja úgyhogy én sem teszek bele 1 30dkg párizsit megfőzöl és lereszeled a nagylyukú sajtreszelőn, majd 4-5 főtt tojást is lereszelsz ugyan ezen és 5 dkg sajtot. Összekevered és teszel hozzá Melegszendvics-krém 4-5 kanál tejfölt (annyit, hogy krém állagú legyen) majd ízesíted: só, bors és esetleg mustár. ill. töltelék bármibe Pufira kenve egy kis sajttal szuper melegszendvics, de jó paprikába, cukkínibe, palacsintába, vagy amibe jól esik. Párolt gombával is nagyon finom Óvári pulyka Párizsi saláta Hozzávalók: 2 db pul

ykamell filé (1), 6 s zelet gépsonka (1), 6 s zelet Óvári sajt (ha zsírszegény, akkor 1), 25 dkg csiperkegomba (1), 5 evőkanál olaj (olíva és akkor 1), só, őrölt bors. A pulykamelleket fűszerezd sóval, borssal, majd pirítsd meg olajon. A húsokat fektesd tűzálló tálba, és tedd rá az olajban puhára párolt gombát. A pulykát borítsd be a sonka- és a sajtszeletekkel, és addig süsd, amíg a sajt ráolvad, és megpirul. Nettó CH: Az egész receptben 9,5 gramm. hozzávalók: 30 dkg parizer, 2 f ej vöröshagyma, 1 nagyobb cukkíni, 1+1/2 doboz 12%-os tejföl, 4 főtt tojás, mustár, só, őröltbors, 2 paradicsom, őrölt bazsalikom, olívaolaj. A cukkínit a hagymával megdinsztelni, majd 2 dl vízzel felönteni, sózni, puhára főzni. Mikor elkészült leszűrni, lehűteni. A parizert gyufaszál vastagságúra vágni. A 3 főtt tojást karikázni, a 4-et bele kell rakni a tejfölbe. A tejfölbe kell még mustár, bors, só A cukkínis-hagymára, az

összevágott paradicsomra, a p arizerre kell az összekutyult tejfölt önteni. Végül meg kell hinteni bazsalikommal 1 1 1 Patisszon pörkölt 1 közepes patisszon, 1 kis fej vöröshagyma, 4 főtt tojás, tejszín, pirospaprika, só, bors, olívaolaj A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom a pirospaprikát (pörkölt alapot készítek). A patisszont megpucolom, kis kockákra (2x2 cm) vágom, a pörköltalapba rakom, és megsózva fedő alatt puhára párolom. Ha kész, borsozom, tejszínnel habarom, végül hozzáadom a főtt tojást (1 tojást 6-8 szeletre vágok) Pikáns lepényke 10 dkg valamilyen pehely, 1 ki s fej nagyon apróra vágott szárazon pirított vöröshagyma, bors, só, kömény, paprika ízlés szerint, 1 dl víz. Ezeket össze kell keverni, és 1-1 kanálnyit tepsire téve jól lelapogatni, és kisütni. Lehet serpenyőben is pici olajon kisütni Pirított máj tejfelmártással Hagymát pirítok, ami apró kocka kevés

olajon, majd beleteszem a májakat, és borsozom vegetázom pirospaprikázom, fokhagymát nyomok bele, és majoránnát még. Mikor már puha a máj, akkor sózom, és végül tejfellel behabarom. Ez így egybe van, de lehet azt is csinálni, hogy nem habarjuk be, hanem mártás készül hozzá. (ld Tejfelmártás) Rakott cukkíni Rakott patisszon Öntetet készítünk: A tejfelt (1 nagy pohár), a joghurtot (1 kis pohár), az olivaolajat, a sót, kaprot, egyéb tetszőleges fűszereket, 2 tojást, csipet borsot, ízlés szerint sót, a reszelt hagymát (1 közepes fej)és a reszelt sajtot (15 dkg) simára összekeverjük habverővel. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal. Beleszeletelünk 1 cukkínit, kicsit sózzuk, majd erre a 2 szem paradicsomot szeljük rá. Evőkanállal meglocsolgatjuk az öntettel, /de ügyeljünk, hogy maradjon a többi rétegre is/, és 2 ek. Zabkorpával megszórjuk Ezután ezt ismételjük a továbbiakban a másik 2 cukkínivel ugyanígy. Alufóliával

letakarjuk, és 25 percig sütjük 200 fokon, majd a fóliát levéve addig sütjük, míg a nedves lé elpárolog teljesen, és szép piros ropogós lesz a teteje. Hozzávalók: 1-2 patisszon, 40 dkg darált hús, tejföl, sajt, hagyma, pirospaprika, só, bors, ételízesítő Elkészítés: A patisszont megpucolom, közepét kivájom. Egy kicsit apró kockákra vágok, a nagyját pedig vékonyan felszeletelem. A darált húsból jó sűrű - szinte teljesen lé nélküli pörköltet csinálok Amikor a hús már nagyjából kész van, akkor a kiskockára vágott 1 2 1 1 1 patisszont beleteszem és azzal főzöm készre. A szeletelt patisszont és a húsos cuccot rétegesen egy vékonyan olajozott jénaiba teszem, úgy, hogy patisszon legyen az alján és a tetején is. Legfelelülre tejfölbe kevert reszelt sajtot teszek, és lefedve beteszem a sütőbe Kb 30 perc alatt megpuhul a patisszon, Sajtos csirkemell Sajtos-sonkás gombaleves Sajtos-sonkás pulykamell Natúr

csirkemell szeleteket kiraksz tepsibe, megkened mindegyiket mustárral és megfűszerezed azzal amit szeretsz, ízlés szerint! Teszel rá egy szelet pulykamell sonkát egy szelet 1-es kódú sajtos, de legalább trappista, eidami sajt állagú legyen, szóval 1 szeletet teszel rá, megtűzöd fogvájóval, hogy a sajt ne essen le, majd felöntöd tejjel a tepsit, hogy ellepje a húsokat és beteszed sütni, hogy piros legyen a teteje a sajtnak és elfője a tejet! Isteni finom, és az egész család imádja nálunk! Hozzávalók (4 adagra): 15 dkg gomba (1), 10 dkg füstölt sajt (1), 10 dkg gépsonka (1), 6 dl csirkehúsleves (ha cukor és liszt nélküli akkor 1és (leveskockából is jó), 1 dl tejszín (1-2), 1 kis fej vöröshagyma (1), 2 evőkanál olaj (1), 1 csokor petrezselyemzöld (1), ízlés szerint őrölt fehér bors, szerecsendió és só. A sonkát vágd metéltre. A gombát tisztítás után szeleteld fel, a megmosott petrezselyem zöldet aprítsd fel, a hagymát

vágd finomra. A forró olajban a hagymát pirítsd üvegesre, add hozzá a gombát, és hintsd meg a fűszerekkel. Fedő alatt saját levében párold puhára, majd süsd zsírjára. Engedd fel a húslevessel, keverd bele a sonkát, és öntsd hozzá a tejszínt Jól forrald össze, végül tedd hozzá a petrezselyem zöldet. Jól keverd össze, és a tányérokba osztott reszelt sajtra tálald. Nettó CH: 1 adagban 4 gramm. Hozzávalók (4 adaghoz): 4 szelet pulykamell, 4 szelet gépsonka, 4 szelet sovány sajt, vaj a sütéshez. Az olvasztott vajon süsd meg a kiklopfolt pulykamell egyik oldalát, majd fordítsd meg. Rögtön fektesd rá a gépsonkát, majd a sajtot. Ha a sajt megolvadt, lapáttal vedd ki, és rakd tányérra. Nettó CH: 1 adagban kb. 0, 5 gramm a sajt fajtájától függően 1 1 1 Sárgarépával töltött csirkecomb Sis Köfte (török nyárson sült fasírt) Spenótos tészta H: 60 dkg csirkecomb, 20 dkg sárgarépa, 2 főtt tojás, vöröshagyma,

fűszerek A finomra reszelt sárgarépát eldolgozom a szintén finomra vágott tojásokkal, és a petrezselyemmel. Sózom, borsozom, szerecsendióval, citromlével és reszelt vöröshagymával összegyúrom. A tölteléket betöltöm a combok bőre alá Tűzálló tálban olaj nélkül fóliával lefedve puhára párolom, majd saját levével öntözgetve pirosra sütöm. Lehet sütőzacskóban is elkészíteni. Ha sütéskor pár szelet almát is teszel mellé, mennyei ízeket kapsz! 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 p adlizsán, ½ kg darált hús, 1 t ojás, só pirospaprika A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apóra vágjuk. A padlizsánt megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk Elkészítés: Keverőtálban összekeverjük a húst a hagymával, a fokhagymával, a petrezselyemmel, a t ojással, fél-fél mokkáskanál sóval, borssal, a pirospaprikával és a ketchuppel. Tíz percig állni hagyjuk Olajba mártjuk a kezünket,

és tojásnagyságúra formázzuk, szaggatjuk a masszát. A húst a padlizsánnal felváltva nyársra húzzuk. A pálcán levő húsokat tenyerünkkel megnyomkodjuk, majd serpenyőben, vagy grillrácson kevés olajon kisütjük. Friss salátával, paradicsomszeletekkel tálaljuk. 20 dkg tk. tészta, 25 dkg fagyaszott spenót, 12 dkg túró, 0,5deci tej, 1/4 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, bors, szerecsendió, bazsalikom. Sütőt 220 fokra előmelegítem, tésztát megfőzöm, spenótkrém: spenótot lecsöpögtetni, turmixolni a többivel, összekeverni, kerámia tálat kivajazni, s benne megsütni, tetejére lehet rakni kecskesajtot, 15 perc alatt kész. Még nem próbáltam, mai Stahl Jutkás recept 1 1 2 Sült tengeri hal hagymaágyon Tejfelmártás 1. Tejfelmártás 2. Tejsodóban sült brokkoli Mélyhűtött tengeri halfilé, 1 fej vöröshagyma, fűszerek, tejszín Elkészítés: Kiolvasztom a filét, megszórom sült halak fűszerkeverékkel. A tejszínt elkeverem

ízlés szerint mustárral és borssal. A tepsit kikenem light margarinnal Vékonyra vágom a hagymát, ezzel leborítom a t epsi alját. Ráhelyezem egymás mellé a szeletekre vágott halfilét. A halfiléket vékonyan megkenem a mustáros, borsos tejszínnel Ahol még találok helyet, oda megpucolt, szeletekre vágott krumplit teszek, hogy együtt süljön. A tepsit beborítom fóliával, be a sütőbe Amikor már megsült a hal, leveszem a fóliát, és kb. 20 percet még pirítgatom Frissen és felmelegítve is tökéletes!!! Hideg- 2 dl tejfelbe belekeverek egy tojássárgáját, 2 evőkanál mustárt, pici édesítőt, sót, citromlevet, majd simára keverem. Ha sűrű lehet bele tenni tejet, vagy húsleves levét 4 tojást keményre főzök, a sárgájukat összetöröm, vagy szitán átnyomom, teszek bele 2 evőkanál tejfelt, jól elkeverem, majd még kb. 1 dl tejfelt, és ezzel is kiverem Hozzáadok 2 evőkanál olíva olajat, kevés mustárt, citromlevet, sót, és borsot.

Én ezt nemcsak mártásként szoktam, hanem vissza is lehet tölteni a tojásfehérjébe, és kész a töltött tojás. De máj mellé is lehet tálalni. Vagy a tojásfehérjét is bele lehet darabolni Ötlet kérdése az egész Az olajat elhagyva egyes is lehet. Olajat én nem szoktam bele tenni, de az eredeti receptbe van Vékonyan kenjünk ki vajjal egy másfél literes hőálló tálat. Egy edényben rázzuk össze kissé brokkolit (1csg mirelit) a gombával (1 konzerv) és a reszelt sajttal (10 dkg), majd öntsük a tálba. Keverjük össze a tojásokat (6 db)a tejjel (1dl), fűszerekkel és a tk Liszttel (3ek) Öntsük a zöldségek tetejére. 180 fokos sütőben kb 40 percig sütjük, amíg a közepébe szúrt villára már nem ragad semmi. 5 percig pihentetjük, majd tálaljuk Krumplipürét készítünk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2 fokozat) előmelegítjük 4 tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan hozzáadjuk a krumplipürét, 3 evőkanál

reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. Olajjal kikent tepsibe teszünk 4 s zelet Tojás fészekbe ültetve sonkát és 2-2 kis darab fokhagymát rakunk mindegyikre Kevés krumplipürét teszünk rájuk, kanál segítségével a közepébe lyukat nyomunk. Ebbe tesszük a tojássárgájákat, meghintjük a maradék reszelt sajttal. A sütőben 10 percig sütjük 2 1 1 2 2 Tojásos burgonya Tonhalsaláta Túrós csirkefasírt Virslis karfiolleves A burgonyát apró kockákra vágjuk, egy nagy serpenyőben, kevés forró olívaolajban aranyszínűre sütjük. Fedő alatt takarék lángon pároljuk, hogy puha legyen belül is A tojásokat felverjük, sóval, borssal, tetszés szerinti egyéb fűszerrel ízesítjük, és a burgonyára öntjük. Óvatosan keverünk rajta,hogy a tojás befedje az összes burgonyát Elzárjuk, és fedő alatt pihentetjük 2 percet. Paradicsom- vagy zöldsalátával kínáljuk Hozzávalók: 1 doboz tonhal konzerv, 1 kis fej saláta,

1 szál uborka, 2 paradicsom, 3 retek, 2 főtt tojás, pár csepp citromlé. A salátát vágd össze, az uborkát, retket, paradicsomot, főtt tojást karikázd fel, ízesítsd sóval, citromlével, és keverd bele a konzervet olajjal együtt. Tipp: Változatként készítheted majonézzel keverve, akkor a halkonzerv olaját nem adod a salátához. Nettó CH: 10 gramm (ebből paradicsom: 8 gramm). Kevés olajon pirítok le apróra vágott vöröshagymát, a darált csirkehúst összekeverem tojással, sóval, borssal (stb. ízlés szerint fűszerekkel), zúzott fokhagymával Belekeverem a pirított vöröshagymát is. A tepsibe sütőpapírt rakok A fele húst téglalap alakban ráterítem A túrót kikeverem pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel. A kezemmel kis rudat formáztam belőle és a hús közepére fektettem. A maradék húst ráraktam úgy, hogy mindenhol betakarja a túrót. Kicsit összenyomogattam és sütőben megsütöttem Szépen lehet szeletelni

Hozzávalók: 1 fej karfiol 1-2 pár virsli 1 tejföl pici fokhagyma vegeta. Elkészítés :a karfolt felteszem vegetás vízbe főni,a virslit megsütöm sütőbe,ha megfőtt a karfiol(amit persze rózsáira szedtem főzés előtt)kiveszek belőle tetszés szerint valamennyi ép karfiol rózsát,majd a többit főzöm még 1 kicsit. A túlfőzött karfiolt beleteszem turmix gépbe teszek hozzá 1 pohár tejfölt pici zúzott fokhagymát pici piros paprikát majd össze turmixolom a 2 1 1 1 maradék főző vízbe öntöm az összeturmixolt karfiol trutyit majd belerakom a kiszedet ép karfiol rózsákat, felkarikázom a s ült virslit és összeforralom az egészet. Melegen tálaljuk,nagyon finom és nagyon laktató! Virslis saláta Vitaminos zsemle Zablisztes gyúrt tészta 8 személyre Hozzávalók (4 adaghoz): 3 pá r virsli, 1 k is fej apróra vágott hagyma, 2 db f elkockázott ecetes uborka, 20 dkg trappista sajt, 2 evőkanál cukormentes mustár, fél evőkanál

olíva olaj, 1 teáskanál citromlé, só, bors. A virslit vágd karikára, keverd össze a hagymával, uborkával, és az apróra sajttal. Az öntethez keverd el a mustárt az olajjal és a citromlével, ízesítsd sóval, borssal. Nettó CH: 1 adagban 4,5 gramm. 5dl tejet meglangyosít, 5 dkg élesztőt belemorzsol, egy kiskanál sót hozzáad, (kis mézet) és 2 lereszelt sárgarépát hozzáad, majd 1dl zabkorpával 3dl zabpehelyliszttel és 8-9dl tk liszttel 5-6 perc alatt bedagaszt. Vége felé 5dkg light margarint beledolgoz Letakarva langyos helyen 35-40 percig keleszt. Utána lisztezett gyúrólapra borít, könnyedén rúddá sodor majd kb. 40 egyenlő részre oszt Finoman átgyúr mindegyiket és zsemle alakúra formál Sütőpapírral bélelt tepsibe rak, vizes ecsettel leken, langyos helyen kb. 45 percig keleszt Előmelegített sütőbe nagy lánggal kb. 15 percig süt Sütés előtt lehet szezámmagot szórni a tetejére 2 2 1 kg zabpehely lisztet egy kiskanál sóval

összekeverünk majd 8 t ojást hozzáadunk. Meggyúrjuk közben apránként annyi vizet adunk hozzá amennyit felvesz. Akkor jó ha 5-6 2 percnyi gyúrás után sima, egyenletes a tészta. 4-5 részre osztjuk egyenként (zabpehe meggömbölygetjük, 10 pe rcre félrerakjuk úgy hogy a tetejüket kevés olajjal megkenjük. ly Lisztes (zabpehely liszt) gyúrólapon egyenként kb. 3 m m vékonyságú kerek lappá gyúrjuk korlátoz 10 percig szikkadni hagyjuk majd a meglisztezett sodrófára tekerjük, hosszában elvágjuk. A ottan 1tésztaszalagokat enyhén meglisztezve egymásra fektetjük majd lisztbe mártott késsel es) földaraboljuk. Meglisztezett abroszon szétterítjük szikkadni hagyjuk Zabszelet Zöldbableves 4 csészére való zabpelyhet, 2 csésze vízben áztatunk néhány órán át, egy reszelt kis hagyma 2 jön bele egy reszelt petrezselyem gyökér, 3 nyers reszelt sárgarépa, só paprika, mindent jól (Zabpeh összevegyíteni és kis szeleteket formálni, olíva

olajban kisütni. ely korlátoz ottan 1es) Zöldbabot, sárgarépát, petrezselyem levelet és gyökeret feldarabolunk, és sós vízben megfőzzük. A végén hozzáadunk kevés zabkorpát és fél pohár 12% tejfölt 1 Azonnal tálaljuk, különben kásává szívja fel magát a korpa. 80dkg csirkezúza, 40dkg zöldborsó, 40dkg sárgarépa, 20dkg zabpehely, zöldhagyma, só. A zúzákat vékony csíkokra vágjuk, a hagymát felaprózzuk, a répákat felkarikázzuk. A hagymát megpirítjuk, rátesszük a z úzát, és alaposan megpirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk Zöldséges csirkezúza Amikor felforrt beleszórjuk a zöldségeket, és fedő alatt készre pároljuk. Főtt zabpehellyel kínáljuk Zöldséges hajdinagombóc Zöldséges krokett 20 dkg hajdinát lábasba tölt, 5 dl víz ráönt. 1 kiskanál ételízesítőt rászór, fölforral Lefedve kis lángon kb. 25 percig főz, levében hűlni hagy majd lecsöpögtet és kicsit kinyomkod 5dkg light margarint

felolvaszt lábasban, 40dkg mexikói zöldségkeveréket rászór, kissé megsóz, megborsoz, lefedve puhára párol. Ha kész kissé hűlni hagy, majd a hajdinával 1 tojással meg 2 ek zabkorpával összedolgoz. (Eredetiben zsemlemorzsát ír, de szerintem nyugodtan lehet zabkorpával helyettesíteni, vagy tk. kenyérből lehet morzsát csinálni) Masszából nedves kézzel 16 ki s gombócot formál és ujjnyi forró olajban kb. 5 p ercig süt Jól lecsöpögtet tartármártással tálaljuk Kb. 25 dkg zöldséget (karfiol, brokkoli, répa) megfőztem, összeturmixoltam, adtam hozzá apróra vágott vöröshagymát, 1 tojást, zabkorpát (amennyit felvesz), fűszereket (só, bors, paprika, piros arany). Pár óra pihentetés után olívaolajban kisütöttem Finom, laktató 2 2 1 Zöldséges sajtos hús Kelbimbót vagy lehet brokkoli karfiol meg kínai kel is megpárolod pici vízben kiolajozott jénaiba leteszed rá sonka vagy én múltkor pulykamellet sütöttem roston azt

tettem rá arra 12%ékos tejföl kikeverve egy kis flekken fűszerrel ráönteni és 1 és sajttal megszórva pirosra sütni. nekem nagyon ízlett:-) 1