Étel- és italreceptek | Ételreceptek » Etelka Bentley - Ausztrál receptek

Alapadatok

Év, oldalszám:2006, 2 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:234

Feltöltve:2006. augusztus 08.

Méret:69 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!

Tartalmi kivonat

Etelka Bentley: Ausztrál receptek Báránysült fodormenta-szósszal Hozzávalók: bárányhús-szeletek pár gerezd fokhagyma mustár tárkonylevél olaj bors só fodormenta-szósz sült paradicsom párolt zöldségek fodormenta-levelek Elkészítési módja: A bárányszeleteket 24 órán át pácold fokhagyma, tárkonylevél, mustár, só, bors és olaj keverékében. Azután a húsdarabok mindkét oldalát grillezd meg (vagy süsd meg tepsiben). Amikor megsült, a szeleteket tedd egy előmelegítet (felforrósított) tálra, adj hozzá párolt zöldséget, s minden húshoz egy-egy fél sült paradicsomot, majd a húst öntsd le a fodormenta-szósszal. (Fodormenta-levelekkel is díszítheted) . Fodormenta-szósz Hozzávalók : 1 nagyobb bögre cukor 1 csokor fodormentalevél ecet Elkészítési módja: Végy egy széles szájú üveget, s tedd bele a cukrot. A fodormentát vágd olyan finomra, amilyenre csak tudod, s azt is keverd a cukorhoz. Az üveget töltsd fel ecettel

(annyival, amennyi képes a cukrot feloldani), majd a tartalmát jól rázd össze. Néhány napra tedd hűvös helyre a lefedett üveget. Majd kóstold meg a szószt, s ha úgy érzed, kell bele, oldj fel benne még egy kis cukrot. . Pavlova Hozzávalók: 4 tojás fehérje 18-20 dkg cukor 1 kávéskanálnyi liszt, vagy étkezési keményítő 1 kávéskanálnyi ecet 1 tasak vaníliás cukor, vagy néhány csepp vanília-esszencia só felvert tejszín (a töltelékhez) friss gyümölcs (a díszítéshez) Elkészítési módja: Verd fel a tojásfehérjét, és közben fokozatosan add hozzá a cukrot. Ha a hab már kemény, akkor kezdheted apránként hozzáadni a pici sót, az ecetet, a vaníliát, végül az étkezési keményítőt. Verd még addig, amíg a hab merev és fényes nem lesz; akkor jó, ha már késsel is vágható. Egy tepsibe tégy sütőpapírt, s arra öntsd a masszát, majd formálj belőle egy 22-23 cm átmérőjű, s a közepén kissé bemélyített korongot.

Helyezd a tepsit a sütő közepére és legalább másfél-két órát süsd 150-160 fokon, majd hagyd, hogy a sütőben hűljön ki. (Csak akkor vedd ki, amikor már teljesen kihűlt, különben összeesik.) A tejszínt verd kemény habbá (ízesítheted cukorral, vagy egy kis kakaóporral), s ezzel jó magasan kend meg a tortát. A tetejét pedig díszítsd élénk színű friss gyümölccsel. (Az ausztráliai magyarok a fehér krémet rendszerint piros eperrel és zöld kivivel díszítik. A torta egyébként Pavlováról, a nagy orosz táncosnőről kapta a nevét, először számára készítettek ilyet egy ausztrál étteremben.)