Irodalom | Tanulmányok, esszék » Takaró Edit - Arany János, a ballada Shakespeare-je

Alapadatok

Év, oldalszám:2001, 7 oldal
Letöltések száma:675
Feltöltve:2004. június 10.
Méret:110 KB
Intézmény:-

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!

Leírás

Értékelések

Anonymus 2014. április 29.
  Azt a nézetet tükrözi ez az elemzés is, mint az egész "doksi", hogy a diáknak minden mindegy, neki minden jó, a lényeg, hogy a későbbiekben alkalmas "vásárlóvá" váljon (hiszen Arany János mellé aranyvásárlást ajánlanak neki). Minél butább marad, annál jobb. Egy középiskolás azonban, bár fiatal, de nem értelmi fogyatékos. Nem gügyögni kell neki, nem butaságokkal és rossz tananyaggal kell tömni a fejét, hanem értelmes, értékes, pontos és hasznos szövegeket kell a kezébe adni. Ha gondolkodni akarjuk megtanítani őket, akkor legelőször az ilyen típusú, inkább manipuláló mint oktató oldalak értékelését és elvetését kell legelőször tanítani nekik.

A doksi nem véletlenül került a Középiskola alkategóriába. Ezt a problémát valószínűleg csak úgy tudnánk feloldani, ha a Középiskola alkategóriákat megszüntetnénk (a szerk.)
Anonymus 2014. április 29.
  Tele van a szöveg tárgyi tévedéssel és értelmezhetetlen mondatokkal, megfogalmazással. Például mit jelent az a mondat, hogy "Oly művészivé, hogy drámaiságban, tragikai erőben Goethe is mögötte marad."? Egyáltalán hogyan hasonlítható össze a fél évszázaddal korábban élt Goethe, aki teljesen más típusú balladákat írt, Arannyal? Ugyan ki volt az a Mc Pherson? Honnan ered a kelet-európai és nyugati ballada megkülönböztetése? Arany egyik mintája a skót és óangol ballada volt, ez kelet-európai lenne? A címben és később is helyesírási hibák vannak.

Új értékelés