Betekintés: Szer Noémi - Egy nosztalgia étterem indításának terve, oldal #1

Figyelem! Ez a doksi automatizáltan exportált szöveges tartalma.
Kérlek kattints ide, ha kulturált formában szeretnéd megnézni!



Vendéglátó Menedzser Tanfolyam Dunaföldvár 2003.

SZAKDOLGOZAT
A JÓ ÉTVÁGYAT BT ÁLTAL ÜZEMELTETETT NOSZTALGIA ÉTTEREM INDÍTÁSÁNAK TERVE (A Tulajdonosok kérésére a helyszínt és a neveket megváltoztattam.)

Készítette: Szer Noémi Konzulens: Takácsné Tóth Márta

1



1.

Bevezető
Az ötlet az étterem megalapításáról már régen megszületett, hiszen a

céggel munkaviszonyban álló személyek egytől-egyig gyermekkoruk óta ismerik egymást, és az egyetemi tanulmányaikat is párhuzamosan végezték. Szülők, nagyszülők elmeséléséből hallottak a hajdanvolt folyóparti életről. A váratlanul örökölt ingatlanok tették fel a pontot az i-re az ötlet megvalósításához. Az első feladat az volt, hogy felkutassák a régvolt folyópart hangulatát idéző különböző tárgyi illetve képi emlékeket. Ebben nagy segítségükre volt a helyi Hagyományőrző Egyesület és a még élő idős emberek elbeszélései. Ezeknek alapján kiderült, hogy az 1920-as és 1930-as években pezsgő társadalmi élet zajlott a folyóparton, melynek a gazdasági világválság és a háború vetett véget. Sok vendéglő, étterem és mulató nyújtott szórakozást a századelő emberének. Ezt a hagyományt szeretné a társaság első fecskeként újjáéleszteni. Az épület rekonstrukcióját is a korabeli képek illetve adatok alapján képzelték el. Ezenkívül felkutatták a hajdan készült helyi ételspecialitásokat, melyek nagy része a múlt homályába veszett. A városban 3 jelentősebb étterem és 3 cukrászda működik. Az elfeledett folyópart azonban teljesen üres, ami jelentős piacot ígér a vállalkozásnak. A város közelében, a folyó két partját híd köti össze, valamint kompjárat is üzemel. Így a társaság piacának tekintheti a kialakult tranzit forgalmat is. A fő cél azonban a régi hangulat helyreállítása és a családbarát vendéglátás kialakítása a városban. Ezen cél elérésében gyakorlatilag versenytársuk nincs, mivel a fent említett vendéglátóhelyek egyike sem ilyen célokkal működik. A társaság kitűzött feladatainak végrehajtásában nagy előnyt jelent a tagok lokálpatriotizmusa valamint elkötelezettsége a magas minőség iránt. A cég jellegénél fogva egyedinek tekinthető a városban, ezért árképzésben is nagy szabadságot élveznek. Mivel kevés embert foglalkoztat, tarthatják magukat eredeti elképzelésükhöz, miszerint a családias vendéglátásra és a „gyerekbarát” vendéglőre egyre nagyobb az igény, e mellett kihívást is jelent mindent a vendég igényeire szabva létrehozni.

2



Jelen pillanatban a cég minden embere gőzerővel dolgozik. A feleség felelős a hatályos jogszabályok és hatósági előírások betartásáért illetve az étterem szakmai hátteréért (Vendéglátóipari Főiskola, Közgazdaságtudományi Egyetem), a többiek pedig kizárólag a termelésben illetve a szolgáltatások kialakításában vesznek részt A cég rövidtávú céljai közé tartozik az étterem megismertetése a helyi lakosokkal, illetve különféle szolgáltatásokkal és speciális étel –illetve italválasztékkal a hazai vendéglátás és gasztronómia népszerűsítése különös tekintettel a családok igényeinek („együtt az egész család csecsemőtől a nagyszülőig”) kielégítésére. Mindenkori céljuk, hogy a szakmában nevet szerezzen, a vendégek elismerjék és az üzlet a legjobb vendéglők közé tartozzon. Ez egyben garancia a vendégek megtartását célzó, hosszú távú gondolkodásra.

2.

A cég adatai

Székhely, telephely: Kukutyin, Étterem u. 10. Telefon/fax: 36/10/123456 Mobil: 06/30/654321
E-mail:joetvagyat@joetvagyat.hu

Tulajdonosok: Beltag: Fazék Gézáné Kukutyin, Cukor u. 5.
Kültag:

Fazék Géza Kukutyin, Cukor u. 5.

Alkalmazottak: 1 fő szakács 1 fő cukrász 1 fő felszolgáló 1 fő konyhalány 2 fő mosogató

3



Adóigazgatási azonosító szám:123456-7-89 Bankszámlaszám: OTP 98765432-23456789-00000000

A JÓ ÉTVÁGYAT Bt. Kukutyin város partján családias hangulatú, II. osztályú éttermet üzemeltet, magyar és nemzetközi konyhával, megfizethető áron. A vállalkozás célja: Vendégeink igényeinek teljes körű kielégítése A tradicionális magyar gasztronómia népszerűsítése Az egészséges táplálkozás előtérbe helyezése A világ különböző konyháinak megismertetése Családi vendéglátás kialakítása A vállalkozás alaptőkéje 30 millió forint. Az épületet a kültag hozta apportként, amelynek értéke 4 millió forint, illetve rendelkezik még a bt egy gépkocsival, mely a szállítási feladatokra alkalmas.

3.

Üzletágelemz

  Következő oldal »»