Alapadatok

Év, oldalszám:2009, 1 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:100

Feltöltve:2009. szeptember 17.

Méret:56 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!


Tartalmi kivonat

FLÓDNI Hozzávalók: A Tésztához: 50 dkg liszt 25 dkg porcukor 3 tojássárgája 1 dl félédes fehérbor Az Almatöltelékhez: 80 dkg savanykás alma 2 evőkanál méz 1 citrom 3 teáskanál fahéj 4 – 5 darabka szegfűszeg A Máktöltelékhez: 20 dkg mák darálva 10 dkg cukor 5 dkg mazsola 1 dl félédes fehérbor A Diótöltelékhez: 20 dkg dió darálva 10 dkg cukor 5 dkg mazsola 1 dl félédes fehérbor A lekenéshez: 1 tojás Elkészítés: A lisztet morzsold el a vajjal, majd a porcukorral, a tojássárgájákkal és a fehérborral alaposan gyúrd össze. Csomagold fóliába és tedd be a hűtőbe pihenni, míg a töltelékek elkészülnek. Az almákat hámozd meg és káposztareszelőn reszeld le. Szórd bele az őrölt fahéjat, a kissé összetört szegfűszeget, locsold meg a citrom levével és végül keverd bele a mézet is. A mákos töltelékhez a mákot keverd össze a cukorral és a mazsolával, majd öntsd le forró borral. A diótölteléket is hasonlóan

készítsd el Egy magasabb falú, kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztát vágd négy részre és nyújts belőlük kb. a tepsi nagyságával megegyező lapokat (ha kicsit nagyobbak az sem baj, mert könnyen el lehet őket egyengetni). Fektess egy tésztalapot a tepsibe és egyenletesen kend rá a diótölteléket. Erre a következő lap és a máktöltelék kerül, majd megint lap és az almatöltelék (melyből rásimítás előtt érdemes kicsit kinyomkodni a nedvességet, mivel rengeteg levet enged). Borítsd be az utolsó lappal, szurkáld meg villával és kend le a felvert tojással. Tedd előmelegített sütőbe és 170 fokon 65 – 70 perc alatt süsd aranyszínűre. Kihűlve szeleteld!