Alapadatok

Év, oldalszám:2000, 4 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:389

Feltöltve:2006. augusztus 08.

Méret:93 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!

Tartalmi kivonat

ÉTLAPSZÓTÁR Ambassador módra = (ha bordaszelet) elősütve, majd sonkás-sajtos mártásba forgatva, sonkával borítva, végül panírozva és úgy kisütve angolosan = (ha zöldség) főzve, majd forrón, vajjal tálalva; (ha sült) véresen bakonyi módon = tejfölös-tejszínes, gombás, pirospaprikás mártással Batthyány- = (ha rizs) hagymával pirítva, majd erőlevessel párolva és vajjal dúsítva bácskai = (ha pörköltös jellegű) sok friss zöldpaprikával és paradicsommal készült bearni módon = bearni (tárkonyos karakterű, tojássárgájával, ecettel és fűszerekkel készült) mártással bordói = vörösborral vagy bordói mártással (azaz: vörösborral, gyöngyhagymával, csontvelővel, kakukkfűvel, babérlevéllel felerősített spanyolmártással) készült böllér módra = valamilyen belsőséggel készült breton módon = (gyakran) babbal és paradicsommal Budapest módra = pörköltlével összefogott - libamájas, gombás, füstöltszalonnás,

zöldborsós - raguval burgundi módra = vörösborral, vagy burgundi körettel (húsosszalonna gombával és gyöngyhagymával pirítva) cecei módra = (általában) zöldpaprikával Chipolata módra = gesztenyével, karottával, borsóval és kolbásszal készült raguval cigány- = sültszalonna-kakastaréjjal tálalva Colbert módon = (ha bélszínszelet) pirított gombával és barna gombamártással; (ha borjúborda) natúrsütés után gombamártással bevonva, reszelt sajttal valamint zsemlemorzsával megszórva, majd vajjal megpirítva Corneille módra = (ha egybensült) narancsszeletekkel borítva, zöldfűszerekkel creol módon = (ha máj) hagymán pirított paradicsommal; (ha steak) pirított gombával és paradicsommal, valamint rostélyos hagymával csabai = (rendszerint) füstölt kolbásszal készült csőben sült (au gratin) = sütőben sült dalmát = (ha paprika) hagymával és vörösborral sütve-párolva debreceni = (legtöbbször) füstölt kolbásszal készült

dorozsmai = (ha hal) sütve, tejfeles-gombás-lecsós csuszával tálalva Dubarry módon = kelvirággal készített dunai = (ha halászlé) tésztával tálalt Elisabeth Taylor módra = (ha főtt füstöltsonka) petrezselymes ananászraguval elzászi = (rendszerint) savanyú káposztával (+ olykor virslivel) készített erdélyi = (gyakran) tárkonyos erdészné módra = (legtöbbször) erdei gombával készített; (ha köret) pirított gomba és húsosszalonna, burgonyával, valamint vajas pecsenyelével Eszterházy- = (ha rostélyos, vagy szűzérme) tejfeles-boros zöldségmártásban párolva Florentin módra = (ha fogasfilé) főzve, majd parajjal, besamellel és sajttal átsütve franciásan = (ha máj) tűzdelve, majd vajba valamint morzsába mártva és roston megsütve frankfurti = virslivel (és többnyire kelkáposztával) készült Giuseppe módra = (ha spagetti) sonkával, gombával, paradicsomosan és pezsgővel valamint keménytojással dúsítva Godard módon = (ha

bélszínszelet) sült libamájjal és gombafejjel, szarvasgombamártással és Godard raguval (pirított kakasvese, olajbogyó, kakastaréj, borjúmirigy) körítve hasé = vagdalék hawaii = ananásszal készült hentesné módra, hentes- = szalonnával, ecetes uborkával készült Holstein módon = tükörtojással Julienne módra = hajszálvékony szálakra szelt zöldséggel jóasszony módra = minden jóval :)) kalocsai módon = paprikával (és paprikával :) kantoni = (ha kínai konyhai irányzat) meglepő alapanyag- és ízpárosítások jellemzik; (ha rizs) rákkal, hússal, omlettel, konyakkal készült kassai módra = sonkával készült Károlyi- = (ha savanyú káposzta) sonkával, szalonnával főzve, darált sertéshússal dúsítva; (ha saláta) főtt krumpli, kovászos uborka, zöldpaprika, paradicsom, főtt tojás, fejessaláta darabolva és tartármártással keverve kecskeméti = (rendszerint) barackpálinkával vagy sárgabarackkal készült Kedvessy módon = (ha

bélszínszelet) sült libamájjal és borjúvesével, valamint gombapéppel és kapros-paprikás mártással; (ha natúr vadsült) gombával, krutonnal, tejszínes-fehérboroskonyakos-citromos mártással kertészné módon = vegyes zöldséggel konzomé = erőleves korhely- = (rendszerint) savanykás jellegű vagy valamilyen szesszel készült Kossuth- = (ha rostélyos) szalonnás pörköltlében párolva, gombapéppel töltött burgonyával körítve kruton = pirított zsemleszelet lyoni módra = sült hagymával magyaros = lecsós (esetleg pörköltös) makói = (rendszerint) hagymás Marschal módon = (ha máj) sült húsosszalonna-kakastaréjjal Medici módra = (ha bélszínszelet) choron mártással (azaz: paradicsompürével dúsított bearni mártással), szarvasgombával díszítve mexikói = (rendszerint) chilis vagy kukoricás mészáros módra = (ha borjúborda) borjúmirigyből, velőből és pirított gombából készített raguval milánói módon = (gyakran) milánói

makarónival körítve; (ha borjúborda) reszelt sajttal kevert zsemlemorzsával panírozva és milánói makarónival körítve; (ha rizs) gombás-sonkásparadicsomos raguval és reszelt sajttal Murat módon = (ha borjúszelet) natúrsütés után fehérboros, vajas, tárkonyos pecsenyelével meghintve és egy szelet sonkával beborítva normandiai = (rendszerint) almával, almaborral, vagy almapálinkával készült Orly módon = sörtésztába mártva és kisütve parasztosan = (rendszerint) szalonnával (+ olykor hagymával, burgonyával) párizsiasan = lisztbe és felvert tojásba bundázva pekingi = (ha kínai konyhai irányzat) az édes-savanyú ízek jellemzik pékné módra = hagymával és burgonyával együttsütve; (olykor) sütőben sütve Pompadour módra = (ha bélszínszelet) gombapéppel együtt tojásos burgonyapépbe burkolva és megsütve, barna fűszermártással tálalva részeges = valamilyen szesszel készült roastbeef = marhasült rolád = tekercs Rossini

módra = libamájjal, szarvasgombával és madeira mártással Royal módon = (ha bélszínszelet) bearni mártással, szarvasgombával díszítve rumpsteak = hátszínszelet Stefánia módon = főtt tojással töltve strasbourgi = libamájjal vagy libamájpürével (és gyakran gombával) készült Szapáry- = (ha máj) vesével és velővel szecsuáni = (ha kínai konyhai irányzat) csípős jellegű szegedi = (ha gulyás, ha rostélyos) vegyes zöldséggel és csipetkével Szentgyörgyi módon = (ha sülthús) hagymán pirított gombával, zöld- és paradicsompaprikával Széchenyi- = (ha rostélyos) szalonnás pörköltlében párolva, zöldpaprikával és paradicsommal, valamint főtt sárgarépával, burgonyával és zöldborsóval gazdagítva; (ha fácán) libamájjal, gombával, vajas-fehérboros-konyakos pecsenyelével, valamint gesztenyepürével körítve; (ha vadhús) tejszínes-sonkás-baromfimájas-tojásos töltelékkel és vörösboros mártással székely- =

(rendszerint) savanyú káposztával készült Sztroganoff módon = (ha bélszíncsíkok) finomra vágott gyöngyhagymával vajon megpirítva, fűszerezve és tejszínnel beforralva; (ha vadhús) gombával, ecetes uborkával, kaprival és borral készítve tavasziasan = párolt vegyes zöldséggel tiszai = (ha halászlé) tészta nélkül készült tokaji = borral készült tournedos = bélszínszelet török = (legtöbbször) padlizsánnal készült udvarmester módra = (ha sült) fűszeres vajjal tálalva vesztfáliai módon = (ha sült) sült sonkával és madeira mártással Victor Hugo módra = (ha bélszínszelet) bearni mártással, ajókagyűrűvel díszítve Villa Franca módon = (ha bélszínszelet) vajban pirított gombával és natúr tojáslepénnyel beborítva, külön madeira mártással; (ha vadhús) gombával, tojással, vörösborral és barnamártással készítve Wellington módra = (ha bélszín) gombapéppel leveles tésztában megsütve, s madeira mártással

tálalva Wilson módra = (ha sonka) előfőzés után szegfűszeggel és karamellel sütve, sherryshúsleveses mártással tálalva zóna- = kisadag