Alapadatok

Év, oldalszám:2000, 2 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:252

Feltöltve:2006. augusztus 08.

Méret:70 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!

Tartalmi kivonat

Ecuadori receptek QUIMBOLITOS Hozzávalók: 20 dkg meleg kukoricaliszt 20 dkg cukor 60 dkg sótlan sajt, reszelve 20 dkg vaj 1/2 csésze mazsola 8 tojás 2 kanál vanília aroma Kana virág levelek Elkészítési módja: A leveleket egy vizes ruhával megtisztítjuk, s a vastag középső részüket egy nyújtófával lelapítjuk. A lisztet átszitáljuk A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, s közben beledolgozzuk a lisztet, majd a sajtot és a mazsolát is. Végül beleforgatjuk a tojáshabot és hozzáadjuk a vaníliát. Ebből a masszából egy-egy kanálnyit teszünk minden levél belső oldalára. Majd úgy csomagoljuk, hogy a levél alsó és felső részét a masszára hajtjuk, az oldalsó "szárnyait" pedig hátra. (Így főzés közben a töltelék szabadon megduzzadhat.) A quimbolito-kat egymás mellé helyezzük, s gőzben főzzük 20 percen át (vagy addig, amíg

a levelek el nem színeződnek). . CHUCULA Hozzávalók: 4 érett banán, hámozva 4 rúd fahéj 2 kanál sótlan sajt, reszelve 1 kanál vaj 2 csésze cukor 2 csésze tej 1 kis kanál vanília aroma víz Elkészítési módja: A banánt a fahéjjal és a cukorral (kevés vízben) megfőzzük, a végén a fahéjat kidobjuk, s a banánt a főző vízzel és a tejjel átturmixoljuk. A turmixot egy zománcozott vagy rozsdamentes edényben tűzre tesszük, s hozzákeverjük a vajat, a sajtot és a vaníliát. Ha felforrt, levesszük a tűzről Hagyjuk kihűlni, s kelyhekbe töltve tálaljuk. A tetejét citromhabbal díszíthetjük . ESPUMILLA DE MORA (szederhab) Hozzávalók: 1/2 csésze nagyon sűrű szederlé 2 tojás fehérje 4 kanál cukor színes drazsé Elkészítési módja: A gyümölcslét, a cukrot és a fehérjét addig keverjük turmixgépben, amíg sűrű habot nem ad. Ekkor kelyhekbe tálaljuk, s a színes drazsékkal díszítjük . TOMATES ENTEROS EN ALMIBAR (egész

paradicsomok szirupban) Hozzávalók: 6 db fürtös paradicsom 2 csésze víz 6-7 kanál cukor fahéj Elkészítési módja: A vízzel, a cukorral és a fahéjjal könnyű szirupot főzünk, s a végén kidobjuk belőle a fahéjat. A paradicsomot (szárával együtt) vízbe téve egyszer felforraljuk - ez csak azért kell, hogy utána könnyen meghámozhassuk. (A szárát változatlanul rajta hagyjuk.) Ez után a bogyók alját levágjuk, a magjait kiszedjük Végül a paradicsomot a szirupba tesszük és 15 percig abban fűzzük. . AMOR ESCONDIDO (elbújt szerelem) - más néven: GATO ENCERRADO (zsákba macska) Hozzávalók: 3 banán 6 szelet sajt (megfelel az Anikó sajt) 1 csésze liszt 1 csésze tej 1 tojás olaj só Elkészítési módja: A banánokat meghámozzuk, és elfelezzük. A feleket hosszában is kettévágjuk, s közéjük egy-egy szelet sajtot teszünk, majd ezeket a szendvicseket a két végükön egy-egy fogpiszkálóval összetűzzük, hogy ne essenek szét. A

tejből, a lisztből és a tojásból sűrű és sima tésztát keverünk. A banánszendvicseket belemártjuk a tésztába, majd bő forró olajban pirosra sütjük. (Tálalás előtt a fogpiszkálókat kidobjuk.)