Alapadatok

Év, oldalszám:2006, 7 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:469

Feltöltve:2006. augusztus 08.

Méret:144 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!


Tartalmi kivonat

Tápanyagtáblák gabonafélék | húsok | halak | zsiradékok | tejfélék, tojás | zöldségek | gyümölcsök GABONAFÉLÉK (100 g) energia (kcal) fehérje (g) zsír (g) szénhidrát (g) Árpagyöngy (gersli) 350 9 1 75 Briós (2 db, azaz 100 gr) 330 10 8 57 Búzacsíra 380 25 10 45 Búzadara 340 9 1 73 Búzakorpa 260 5 5 15 Kalács 280 9 2 55 Kenyér (barna) 240 10 1 55 Kenyér (fehér) 260 9 1 52 Kenyér (lenmagos) 250 10 3 46 Kenyér (rozs) 260 8 1 54 Kifli (1 db, azaz 44 gr) 130 5 1 26 Kuglóf 330 8 9 54 Liszt (búza) 350 14 1 70 Liszt (kukorica) 347 10 3 70 Liszt (szója) 440 38 20 10 Pászka 380 15 1 78 Rizs 350 8 - 78 Száraztészta (4 tojásos) 380 15 3 73 Szójagranulátum 539 42 20 25 Túrós batyu (1 db, azaz 75 gr) 230 8 5 39 Zabpehely 380 14 7 64 Zsemle (1 db, azaz 55 g) 150 5 - 30 Zsemlemorzsa 340 10 1 73 HÚSOK (100 g) energia fehérje (kcal)

(g) zsír szénhidrát (g) (g) Borjúhús 120 20 5 - Csirke 110 22 3 - Csontvelő 820 3 90 - Disznósajt 310 15 28 - Gépsonka 160 23 7 - Házinyúl 160 21 8 - Kenőmájas 310 16 28 - Kolbász (lecsó) 270 16 23 - Kolbász (száraz) 360 20 32 - Krinolin, párizsi 210 12 18 - Liba, kacsa 380 16 35 - Lóhús 110 22 3 1 Marhafelsál 230 17 19 - Marhahús (sovány) 120 21 4 - Marhanyelv 220 16 18 - Máj (liba) 450 22 40 1 Máj (marha) 130 21 3 4 Máj (sertés) 140 20 5 3 Őz 100 21 2 - Pacal 160 16 11 - Pulyka 170 21 10 - Pulykajava 110 24 2 - Sertéshús (középzsíros) 300 17 25 - Sertéshús (sovány) 140 20 7 - Szárazkolbász 360 20 32 - Téliszalámi 520 25 46 - Tüdő (marha, sertés) 110 20 3 1 Vaddisznó 110 22 2 - Virsli 230 13 20 - Virsli (baromfiból) 190 19 13 - Zalai felvágott 240 16 20 - HALAK (100 g) energia

fehérje (kcal) (g) zsír szénhidrát (g) (g) Fogas 80 19 1 - Harcsa 80 18 1 - Hering (pácolt) 250 13 22 2 Hering (olajos) 370 16 34 - Ponty 100 16 4 - Szardinia (olajos) 280 23 21 - Tonhal 90 19 1 1 ZSIRADÉKOK (100 g) energia fehérje (kcal) (g) zsír szénhidrát (g) (g) Angolszalonna 490 17 47 - Füstölt szalonna 700 9 73 - Margarin 760 1 84 - Olaj (napraforgó) 900 - 100 - Zsír (sertés) TEJTERMÉKEK, TOJÁS (100 g / 100 ml) 900 - 100 - energia fehérje zsír szénhidrát (kcal) (g) (g) (g) Iró 35 3 2 4 Joghurt, aludttej 65 4 4 5 Kefír 30 4 - 5 Sajt (ementáli) 380 27 30 2 Sajt (fokhagymás) 200 29 9 2 Sajt (füstölt) 380 26 30 2 Sajt (köményes) 200 29 9 2 Sajt (ömlesztett, márvány) 310 22 24 2 Sajt (parmezán) 360 35 24 2 Sajt (trappista, eidami) 340 25 26 2 Tehéntej (2,8 % zsírtart.) 60 4 3 5 Tehéntej (1,5 % zsírtart.) 40 4 2 5 Tej

(kakaós) 70 4 1 11 Tejföl 170 3 16 4 Tejföl (zsírszegény) 120 3 12 4 Tejszín 290 3 30 3 Tojás (1 db, azaz 40 g) 70 5 5 - Tojásfehérje (1 db, azaz 24 g) 14 3 - - Tojássárgája (1 db, azaz 16 g) 54 2 5 - Túró (juh) 280 18 21 3 Túró (tehén, félzsíros) 110 16 4 4 Túró (gyümölcsös) 220 15 9 19 Vaj 720 - 80 1 Vajkrém 380 - 40 - ZÖLDSÉGFÉLÉK (100 g) energia fehérje zsír szénhidrát (kcal) (g) (g) (g) Brokkoli 30 2 - 4 Burgonya 90 3 - 20 Cékla 30 1 - 6 Fehérrépa 30 1 - 6 Fejes káposzta 30 2 - 6 Fejes saláta 15 1 - 2 Gomba (csiperke, vargánya) 40 6 - 3 Gomba (laska) 40 2 1 6 Hónapos retek 15 1 - 2 Karalábé 40 2 - 7 Karfiol 30 2 - 4 Kelbimbó 45 5 - 5 Kelkáposzta 35 4 - 4 Kovászos uborka 10 1 - 2 Kukorica (tejes) 130 5 2 24 Lencse (száraz) 330 26 2 53 Paradicsom 20 1 - 4 Paraj 20 2 - 2 Savanyú

káposzta 20 1 - 3 Sárgarépa 40 1 - 8 Sóska 20 2 - 2 Spárga 20 2 - 2 Szárazbab 310 22 1 54 Szárazborsó 330 22 2 53 Tök (főző) 30 1 - 6 Tök (sütő) 30 1 - 6 Uborka 10 1 - 2 Vöröshagyma 40 1 - 8 Zellergyökér 30 1 - 5 Zöldbab 40 3 - 7 Zöldborsó 90 7 - 14 Zöldpaprika 20 1 - 3 GYÜMÖLCSÖK (100 g) energia fehérje (kcal) (g) zsír szénhidrát (g) (g) Alma 30 - - 7 Ananász 50 - 1 12 Banán 100 1 - 23 Citrom 25 - - 2 Cseresznye 60 1 - 14 Dinnye (görög) 30 1 - 7 Dinnye (sárga) 40 - - 10 Dió 650 19 57 12 Egres 40 1 1 8 Gesztenye 170 5 2 33 Grapefruit 35 1 - 7 Kajszibarack 50 1 - 10 Körte 50 - - 12 Mandarin 40 1 1 10 Mandula 630 28 52 7 Mák 540 20 38 24 Málna 30 1 - 5 Meggy 50 1 - 11 Mogyoró 690 16 64 9 Mogyoró (földi) 610 27 47 15 Narancs 40 1 - 9 Őszibarack 40 1 - 9 Ribizli 35

1 - 7 Szamóca (földieper) 35 1 - 7 Szilva 60 1 - 11 Szőlő 80 1 - 18