Alapadatok

Év, oldalszám:2005, 14 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:125

Feltöltve:2011. július 05.

Méret:119 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!


Tartalmi kivonat

Halételek Alufóliás halfilé Hozzávalók halszeletek Elkészítés A megtisztított halszeleteket kivajazott alufóliába egyenként becsomagoljuk, és a sütőben 15-20 percig sütjük. Tálra rakjuk, és alufóliában lévő levet ráöntjük Böjtös fasírt túróval, hallal Hozzávalók 20 dkg olajos hal 30 dkg túró 2 tojás 3 dkg sajt 1 csokor petrezselyem margarin liszt só Elkészítés A halról lecsöpögtetjük az olajat, egy mélyebb tálba tesszük, összetörjük, majd hozzáadjuk a túrót, a vágott petrezselymet, a tojásokat, a reszelt sajtot, ízlés szerint sót, és jól összedolgozzuk. Kemény masszát kell kapnunk, ezért ha lágynak találjuk, még egy kis reszelt sajtot teszünk hozzá. Vizes kézzel gombócokat formálunk, ellapítjuk, lisztbe forgatjuk és kevés margarinon mindkét oldalán pirosra sütjük. Citromkarikákkal díszítve forrón tálaljuk Csőben sült hal Hozzávalók 4 tőkehalkocka vaj só bors 1 citrom leve 1 evőkanál margarin 2

vöröshagyma 2 gyöngyhagyma 1 gerezd fokhagyma 16 rákocska 1 doboz aprított gomba 4 evőkanál fehérbor 1/4 l tej szerecsendió 2 evőkanál tejföl 6 dkg sajt Elkészítés A halat tegyük kivajazott tepsibe. Sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg a citromlével Margarinban pirítsuk meg a felvágott hagymát és gyöngyhagymát, a szétnyomott fokhagymát, a pirospaprikában megforgatott rákocskákat és a lecsöpögtetett gombát. Adjuk hozzá a fehérbort, a tejet, a szerecsendiót, sót, borsot, a tejfölt, a reszelt sajtot és a kevés hideg tejben feloldott kukoricakeményítőt. Keverjük össze, öntsük a halra és 15 percig süssük a sütő 6os fokozatán Grill aranykárász kerkenni mártással Hozzávalók 1 db 1,5 kg-os kárász 4 db paradicsom 4 zöldpaprika 2 fej hagyma 5-6 mentalevél petrezselyem 1 zellergumó fél citrom 3 evőkanál olívaolaj só őrölt bors Elkészítés Belezzük ki a halat de ne pikkelyezzük le. Parázs fölött vagy grillsütőben

süssük meg, 5 percenként megforgatva. Forrázzuk le és húzzuk le a paradicsom héját Vágjuk apró kockákra a többi zöldséget. Olajjal pároljuk meg, majd a végén ízesítjük Tálalás előtt vegyük le a kárász bőrét, és tegyük mellé a kerkenni mártást. Gyömbéres lencse füstölt angolnával Hozzávalók 20 dkg lencse 10 dkg gumós zeller 1 lilahagyma 2 evőkanál szőlőmag olaj 4 cl cherry ecet 1 erős húsleves 1, 5 dl száraz fehérbor só 4 dkg gyömbérgyökér 1 teáskanál currypor őrölt fehérbors 1 füstölt angolna Elkészítés A lencsét néhány órára bő vízben áztatjuk. Ezután kuktában az áztatóvízben 10 percig főzzük A zellert és a hagymát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. Forró olajon megfuttatjuk a zöldséget, hozzáadjuk az előfőzött lencsét, felöntjük az ecetes-boros levessel, sózzuk, és a fűszereket is beletesszük. Lefedve közepes tűzön addig főzzük, amíg a zeller megpuhul A füstölt angolna

bőrét lehúzzuk, a húsát lefejtjük a gerincéről, és darabokra vágjuk. A kész ételt mélytányérokba osztjuk, és betétként adjuk a haldarabokat. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk Ital ajánlatunk: testes fehérbor. Halkocsonya Hozzávalók 1 kg ponty 3 vöröshagyma só Elkészítés A megtisztított halat szeletekre vágjuk, és a hagymát felszeleteljük. A lábasba a hagymát a hallal rétegezve lerakjuk, a közöket sóval, pirospaprikával meghintve, míg csak a lábas meg nem telt. Ekkor leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és nagyon lassú tűzön 30 percig főzzük Keverni nem szabad. Utána a haldarabokat tálra, tányérokba vagy formába szedjük, a visszamaradt levet felére befőzzük és átszűrve öntjük a halra. Ha egyletesen, lassan főtt, a kocsonya teljesen átlátszó, tiszta. Halpaprikás Hozzávalók 1 kg hal 5 dkg vaj 10 dkg hagyma 2 dl tejföl paprika Elkészítés Nagyobb fajta halat válasszunk, pl. harcsa, ponty, csuka A tisztított

halat 1-1, 5 cm széles darabokra vágjuk, megsózva fél óráig állni hagyjuk. A hagymát megreszeljük, és a vajban vagy olajban megfonnyasztjuk. A tűzről levesszük, s úgy tesszük hozzá a pirospaprikát Hozzákeverjük a tejfölt, belerakjuk a haldarabokat (nyáron 1 zöldpaprikát, 1 paradicsomot karikákra vágva), és nagyon lassú tűzön 25-30 percig főzzük. Könnyű, felvert galuskát adunk hozzá Halpaprikás bográcsban Hozzávalók 80 dkg pontyfilé 15 dkg vöröshagyma 1 dl olaj 1 evőkanál pirospaprika 15 dkg paprika 10 dkg paradicsom 1 evőkanál liszt 2 dl tejföl só 2 dl fehérbor Elkészítés A finomra vágott hagymát kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a szeletelt zöldpaprikát, néhány percig együtt pirítjuk. A tűzről félrehúzva pirospaprikát hintünk rá, felöntjük fehérborral és hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. További öt perc forralás után adjuk hozzá a tejfölt, melyet előzőleg liszttel, fél dl langyos vízzel

csomómentesen kikevertünk. Mártás sűrűségűvé forraljuk. Forrás közben apránként tesszük bele a haldarabkákat, és 7-8 perc forralás után sóval kellően beízesítve tálaljuk. Amikor a halat beletettük, kevergetni nem szabad, csupán a bográcsot rázogassuk óvatosan. Külön edényben főtt sós burgonyával körítjük Halszeletek zöld borssal Hozzávalók 4 kocka tőkehal 1 dl tej 5 evőkanál liszt só bors szerecsendió 2 evőkanál zöld bors 1 evőkanál margarin 2 evőkanál Armagnac 1 dl tejföl Elkészítés A halat forgassuk meg először a tejben, majd sóval és szerecsendióban ízesített lisztben, végül a durva őrölt zöld bors felében (jól nyomkodjuk meg, hogy a bors rátapadjon). Közepes tűzön mindkét oldalát süssük 6 percig. Tartsuk melegben A serpenyőben melegítsük meg az alkoholt és flambírozzuk. Adjuk hozzá a tejfölt, a sót, a maradék szemes borsot és a halat 1 percig melegítsük, majd azonnal tálaljuk. Hering

bundában sütve Hozzávalók 12-18 db hering 10 dkg vaj 1 citrom 10 dkg liszt Elkészítés Pikkelyezzük le, belezzük ki és mossuk meg a frissen vásárolt halat, majd itassuk le róla a vizet. Keverjük össze a mustárt a liszttel, majd mártogassuk meg benne a heringeket és tegyük a sütő rácsára. Tálaláskor adjunk hozzá olvasztott vajat és citromszeleteket Lepényhalfilé parmezán sajttal Hozzávalók 60 dkg lepényhalfilé 1 dl tej 5 evőkanál liszt szerecsendió só bors 1 evőkanál margarin 6 evőkanál fehérbor pirospaprika 1 citrom leve 4 dkg parmezán sajt Elkészítés A halat forgassuk meg a tejben, meg a szerecsendióval, sóval, borssal összekevert lisztben. Közepes tűzön 2 perc alatt süssük meg a hal mindkét oldalát. A megsült halszeleteket tegyük tepsibe. A serpenyőben melegítsük meg a fehérbort és öntsük rá a halra Adjuk hozzá a szerecsendiót, a sót, borsot, citromlevet és a parmezánt. Grillsütőben süssük kicsit, majd

petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk. Muskotályos nyelvhal Hozzávalók 60 dkg nyelvhalfilé 2 dl tej 5 evőkanál liszt szerecsendió bors só 1 evőkanál margarin 1 dl muskotály fél citrom leve 1 dl tejföl Elkészítés A halszeleteket forgassuk meg a tejben, majd a szerecsendióval, sóval, borssal elkevert lisztben. Közepes tűzön 2 percig süssük mindkét oldalán. Tartsuk melegen A serpenyőben melegítsük fel a muskotályt és a citromlét. Hagyjuk kissé elfőni Adjuk hozzá a tejfölt, a sót és borsot 2 percig forraljuk. A szószt öntsük a halra és szórjuk meg petrezselyemmel Ponty sörben pácolva Hozzávalók 4 szelet pontyfilé 2 fej lila hagyma 2 szál zellerzöld 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 2 dkg vaj 3 dl sör 2 evőkanál ketchup Elkészítés Vajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük a zellerzöldet és a lereszelt sárga- és fehérrépát. Ráhelyezzük a besózott halfiléket, megszórjuk karikára vágott lila hagymával,

ráöntjük a sört, kevés vizet, és alufóliával borítva sütőben 15-20 percig pároljuk. A párolólevet ketchuppal összeturmixoljuk és a halra öntjük. Főtt burgonyával körítve tálaljuk Rácos hal Hozzávalók 1 kg ponty 3/4 kg burgonya 10 dkg szalonna 2 hagyma paprika só 2 zöldpaprika 2 paradicsom 3 evőkanál olaj Elkészítés A pontyot besózzuk, oldalait 2-3 centinként bevagdossuk, s a közökbe vékony szalonnaszeleteket, reszelt hagymát, sót, paprikát dugunk (megirdaljuk). A főtt burgonyát karikákra vágjuk, egy kikent tepsi vagy megfelelő nagyságú tűzálló tál alját kirakjuk vele, megsózzuk és fél óra hosszat a sütőben sütjük. Ráfektetjük a karikára vágott hagymát, paprikát meg a paradicsomot, végül a tetejére rakjuk a megtűzdelt halat, mintha úszna rajta. Zsiradékkal meglocsoljuk és kb. 30 percig nem túl forró sütőben sütjük Ha túl barnára kezd sülni, papírral letakarjuk. Végül ráöntjük a tejfölt, s ezzel

is kicsit pirítjuk Roston sült hal Hozzávalók halszeletek vaj só Elkészítés A megtisztított - lehetőleg kiszálkázott - halszeleteket enyhén besózzuk, beborsozzuk, és faszén- vagy elektromos roston hirtelen kisütjük. Süthetjük a roston sült halat teflonedényben is, borsónyi vajjal. Bármilyen nem zsíros halból készülhet Adjunk hozzá valamilyen mártást vagy legalább zöldfűszeres vajat. Sárga tőkehal mustárral Hozzávalók 60 dkg tőkehalfilé só őrölt bors 2 evőkanál olaj 6 kávéskanál mustár 2 citrom leve 3 gyöngyhagyma 2 evőkanál margarin 1 dl fehérbor Elkészítés Szárítsuk meg a halfilét. Sózzuk, borsozzuk és tegyük mély tepsibe Keverjük össze az olajat, a mustár felét és a citromlét. A keveréket simítsuk el a halszeleteken Kb 7 percig süssük grillsütőben. Tartsuk melegen A margarin felén süssük aranybarnára az apróra vágott hagymát Adjuk hozzá a borsot, a fehérbort és a főzőlét. 2 percig forraljuk

Vegyük le a tűzről és a mustárt és a margarin maradékával keverjük fel. Öntsük a halfilére és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Sózott aranydurbincs Hozzávalók 1 aranydurbincs 1 fűszercsokor őrölt bors 1 kg só 1 kávéskanál köménymag petrezselyem olívaolaj só Elkészítés A megmosott, kibelezett és megtisztított aranydurbincsba tegyük bele a borsot és a fűszercsokrot. A hal méretéhez illő tepsit béleljünk ki alufóliával úgy, hogy a fólia a széleken bőven kilógjon. Simítsunk el benne 1 kg sót és nyomjuk bele a halat Az alufóliát ráhajtogatva fedjük le. Előmelegített sütő 6-os fokozatán 45 percig süssük, míg a só kemény réteget nem alkot. Törjük fel ezt a réteget és egy részét dobjuk el, hogy a hal a felszínre kerüljön Azonnal tálaljuk a tepsiben, szórjuk meg petrezselyemmel. Tálaljunk mellé sózott, borsozott olívaolajat Sügérfilé garnélarák mártásban Hozzávalók 450 g sügérfilé 1 pohár

liszt 1 tojás 1/2 pohár tej 1 1/2 pohár zsemlemorzsa 3 evőkanál vaj 3 evőkanál liszt 2 dl tejföl 1/2 pohár hal-erőleves 1/4 pohár sherry 1/2 kiskanál só 225 g apró garnélarák Elkészítés A halfiléket megmossuk, szárazra töröljük. Beleforgatjuk a lisztbe A tojást elkeverjük a tejjel A halfiléket beleforgatjuk a tojáskeverékbe és a zsemlemorzsába, majd félretesszük egy időre. Felforrósítjuk a vajat egy serpenyőben, és 3 evőkanál liszt hozzáadásával rántást készítünk. 2 percig pirítjuk, majd felengedjük tejföllel, a hal-erőlevessel és a sherryvel. Besűrűsödésig főzzük. Megsózzuk, és beletesszük a garnélarákot Lassú tűzzön 5 percig főzzük Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a halfilé mindkét oldalát 1 1/2-2 percig sütjük. Tálra tesszük a sült filéket, ráöntjük a mártás felét. A megmaradt mártást külön tálaljuk Sült hal Hozzávalók 1 kg hal 3 dl tejföl 1 vöröshagyma 5 dkg vaj 1 citrom

pirospaprika só Elkészítés A halat megtisztítjuk, jól megmossuk, aztán felbontjuk. A vastag húsát beirdaljuk és kívül-belül besózzuk. A tálba, amelyben sütjük, keresztbe és hosszában két-három tiszta fapálcikát teszünk. Ezekre fektetjük a halat, ráöntjük a tejfölt, meghintjük az apóra vágott vöröshagymával, pirospaprikával, őrölt borssal és tojás nagyságú vajat aprítunk rá. Kb egy óráig sütjük forró sütőben, de nem erős lángon. Közben gyakran locsoljuk saját levével Ha szükséges, egy-két evőkanál vizet öntünk rá. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk Sült ponty hagymaszósszal Hozzávalók 2 kg-os ponty 30 dkg hagyma 2,5 dl fehérbor vaj 50 cl zsíros tejszín só Elkészítés Belezzük ki, tisztítsuk meg, majd lemosás után törölgessük meg a pontyot. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk karikára és tegyük bele a ponty belsejébe. Adjunk hozzá egy darabka vajat, majd varrjuk be. Tegyük vajjal bőségesen

megkent tepsibe Süssük 40 percig forró sütőben Időnként locsoljuk meg borral. Gyűjtsük össze a levét Öntsük a pontyra a tejszínt és a lével locsolgatva, süssük még tíz percig. Szardínia készítés házilag Hozzávalók 1, 5 kg apró hal fél l olaj Elkészítés A friss apró halakat megtisztítjuk, kibelezzük, a fejeket, farkakat levágjuk. Jól megmossuk, kívül-belül megsózzuk. Megtisztítva egy kilónyi legyen 1-2 órát hideg helyen sóban állni hagyjuk Mély tűzálló tálba helyezzük a halakat, ráöntünk fél liter étolajat, 2 dl vizet, és nagyon lassú tűzön három óra hosszat főzzük, éppen csak hogy gyöngyözzön. Az edényt lekötjük, hidegre tesszük. Jó pár napig használhatjuk Szegedi halászlé Hozzávalók 60 dkg ponty 40 dkg harcsa 25 dkg kecsege 25 dkg süllő 15 dkg vöröshagyma 10 dkg zöldpaprika 1 db kis paradicsom só pirospaprika Elkészítés A jó halászlé igazi zamatát a különböző halak íze adja meg.

Ezért lényeges, hogy többféle halból főzzük. A halakat megtisztítjuk, 5 dkg-os darabokra vágjuk és besózzuk A halak fejét, csontjait külön egy lábasba tesszük és karikára vágott hagymával felfőzzük. Ha a víz forrni kezd, meghintjük pirospaprikával és 1 óráig főzzük. Utána ezt a levet rászűrjük a besózott halakra Hozzátesszük a cikkekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot és a cseresznyepaprikát. Ezzel együtt 20 perc alatt készre főzzük. A halászlét főzés közben keverni nem szabad, csak a lábast kell rázogatni. Tejfölös ponty Hozzávalók 1 kg ponty 3 evőkanál olaj 2 dl tejföl 1 kiskanál liszt paprika hagyma Elkészítés A pontyot megtisztítjuk és besózzuk. Ha a ponty nagyobb, hosszában kettészeljük Zsiradékkal kikent tepsibe tesszük, megszórjuk apróra vágott hagymával, paprikával meghintjük, kevés vizet adunk hozzá és zsírpapírral letakarva a tűzhelyen forraljuk. Utána forró sütőbe tesszük, ahol 1520

percig sütjük A tejfölt elkeverjük a liszttel, a pontyra öntjük, ezzel is egyszer felforraljuk A paprikás levet ráöntjük. Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk Tejfölös sült csuka Hozzávalók 450 g csukafilé 3 evőkanál vaj 1 hagyma 1 zöldpaprika 1 zellerszár 1/2 pohár paradicsom 1 1/2 pohár sűrű tejföl 1 pohár reszelt sajt 1/2 pohár zsemlemorzsa Elkészítés Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A halat megmossuk, szárazra töröljük és kizsírozott edénybe tesszük. Felforrósítjuk a vajat egy serpenyőben és puhára pároljuk rajta a hagymát, a paprikát és a zellert. Hozzáadjuk a paradicsomot és lassú forralással addig főzzük, amíg a lé el nem párolog. Rákanalazzuk a halra Most ráöntjük a tejfölt, és megszórjuk az egészet sajttal és zsemlemorzsával. 30 percig sütjük a sütőben Tormás csuka Hozzávalók 1 kg csuka 15 dkg leveszöldség hagyma őrölt bors cukor 25 dkg torma 2 dl tejföl Elkészítés A zöldséget, a

hagymát karikákra vágva félpuhára főzzük egy liter vízben, és a tisztított csukát benne kis lángon 20-25 percig puhára főzzük. A tormát megreszeljük, és állni hagyjuk fél óra hosszat, hogy elveszítse csípősségét. Hozzákeverjük a tejfölt, hallével felengedjük, sóval, cukorral ízesítjük, s egy darabka vajat megolvasztva hozzákeverünk. A halat tálra tesszük és a tormamártással leöntjük. A tetejére még hinthetünk frissen reszelt tormát Töltött heringnsaláta Hozzávalók 4 pácolt hagymás hering 1 kis üveg kapribogyó 2 kemény tojás 1 kis csokor ( vagy két evőkanál szárított) kapor Elkészítés A heringeket a hagymás léből kivesszük, hosszában kettévágjuk, a gerincüket eltávolítjuk és a halakt egy napig hideg tejben áztatjuk. A tejből kivesszük, konyhapapírral szárazra töröljük, egy deszkára ( a hal húsával felfelé ) egymás mellé kirakjuk, finomra vágott kaporral megszórjuk. A megtisztított kemény

tojásokat hosszanti irányban négybe vágjuk és a cikketeket a halszeletek közepére helyezzük, kissé megborsozzuk. A halszeleteket összecsavarjuk, fogpiszkálóval összetűzzük, oldalukra állítva tálra rendezzük, kapribogyóval díszítjük. Töltött pontyfilé Hozzávalók 4 pontyfilé szelet 15 dkg gomba 1 tojás 1 evőkanál olaj 1 diónyi vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma kevés zsemlemorzsa 1 teáskanál petrezselyem só bors Elkészítés A halszeleteket sűrűn beirdalom, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjam át. Megsózom A töltelékhez a finomra vágott hagymát olajon üvegesre fonnyasztom, majd ráteszem a vékonyra szeletelt gombát. Sózom, borsozom, rászórom a petrezselymet és fedő alatt megpárolom Kihűtöm, hozzákeverem a nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sűrítem A tölteléket rákenem a halszeletekre. Felcsavarom és alufóliába csomagolom A végeket alaposan összenyomom, nehogy a töltelék kifolyhasson

belőle. Forrásban lévő vízbe teszem a csomagokat és az újraforrástól számított 25 percig főzöm. Ezután óvatosan kiveszem a léből és kihűtöm Új, tiszta alufóliába átcsomagolom és a mélyhűtőben fél óráig dermesztem. Kibontva felszeletelem és tűzálló tálra helyezem. Közben elkészítem a mártást: a halászlé kockát 2 dl vízben feloldom és felforralom. Hozzáöntöm a lisztel simára kevert tejszínt, beleszórom a kaprot és kevergetve jól kiforralom. Végül amártást a sütőben átforrósított halszeletekre öntöm A töltött haltekercs a mély hűtőben tárolható, csak tálalás előtt kell felszeletelni és átsütni. Törpeharcsa fehérborban Hozzávalók 1 kg törpeharcsa 2 dl fehérbor 1 citrom 1 dl tejszín 6 dkg vaj 30 dkg fehér csemegeszőlő 5 dkg vöröshagyma 20 dkg, sárgarépa 40 dkg burgonya 1 csomag petrezselyem 2 dkg liszt Elkészítés A megtisztított halak fejét levágjuk, beleit kiszedjük, bőrét lehúzzuk.

Sózzuk, vajjal kikent edénybe rakjuk, fehérbort öntünk rá és szeletelt vöröshagymával beterítjük. Alufóliával befedve, forró sütőben vagy halfőző edényben 20-25 perc alatt puhára pároljuk. A halat szűrőlapáttal kiemeljük, tálalásig melegen tartjuk. A főzőlét leszűrjük, tejszínt öntünk hozzá és ezzel öntjük fel a vajban pirított lisztet. Mártás sűrűségűre forraljuk Közvetlenül tálalás előtt forraljuk hozzá a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket. A hal köré öntjük, petrezselymes burgonyával és párolt sárgarépával körítjük. Vegyes hal bormártással Hozzávalók 1 kg vegyes hal 3 evőkanál olaj 5 dkg liszt 1 dl vörösbor petrezselyem fél citrom hagyma só Elkészítés A besózott halszeleteket lisztbe mártjuk, forró olajban kisütjük és lapos, tűzálló tálba helyezzük. A visszamaradt olajban a hagymát rózsaszínűre pirítjuk, 1 dkg liszttel meghintjük, keveset pirítjuk vele, és előbb hideg

vízzel, majd vörösborral felengedve 10-15 percig forraljuk. Sóval, citromlével, egy szál babérlevéllel ízesítjük, rászűrjük a halszeletekre, és azzal is még 10 percig lassú tűzön (sütőben) abáljuk. Tetejét zöldpetrezselyemmel szórjuk meg Sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá. Zöldséges sáfrányos haltál Hozzávalók 2 evőkanál vaj 1 közepes hagyma 20 dkg sárgarépa 2 közepes póréhagyma 5 szál zeller 1 kiskanál sáfrány 2 dl fehérbor 7 dl hal-alaplé só őrölt fehérbors fél citrom 60 dkg tengeri halfilé Elkészítés Az apróra vágott hagymát forró vajon gyenge tűzön megpároljuk. A megtisztított répát zöldséggyaluval közvetlenül az edény fölött vékonyra gyaluljuk, és kis ideig a hagymával együtt pároljuk. A pórét megtisztítjuk, és rézsutosan 1 cm-es karikákra vágjuk A zellert megmossuk, és vékonyan felszeleteljük. Ha vannak levelek is rajta, apróra vágjuk A póréval együtt kissé megpároljuk. (Tipp:

Hal-alaplé helyett használhatunk zöldséglevest is, és a sáfrányt curryvel helyettesíthetjük.) A sáfrányt a zöldségre szórjuk, egy kicsit pirítjuk, majd felöntjük fehérborral. Hozzáöntjük a hal-alaplevet, és sóval borssal, citromlével ízesítjük Lefedve 15 percig közepes tűzön pároljuk. A halat megmossuk, és falatnyi darabokra vágjuk Meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk. A rákkal együtt a zöldséghez tesszük, és gyenge tűzön 5 perc alatt készre pároljuk. Végül szükség szerint utánaízesítünk