Étel- és italreceptek | Ételreceptek » Melegszendvicsek, aprófalatkák

Alapadatok

Év, oldalszám:2000, 5 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:491

Feltöltve:2006. április 11.

Méret:64 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!


Tartalmi kivonat

Melegszendvicsek, aprófalatkák Tartalomjegyzék MELEGSZENDVICSEK, APRÓFALATKÁK .1 Amerikai sült virsli . 2 Angol sörös melegszendvics . 2 Betyáros melegszendvics . 2 Kolbászos-juhtúrós melegszendvics . 3 Magyaros halas melegszendvics . 3 Májas-sajtos melegszendvics . 3 Májkrémes melegszendvics . 3 Melegszendvics Anna módra . 3 Melegszendvics lyoni módra . 4 Pikáns almás melegszendvics . 4 Sajttal ragasztott melegszendvics . 4 Sonkás melegszendvics. 5 Sörrel öntött melegszendvics . 5 Szalonnás-túrós melegszendvics . 5 Szalonnával szórt melegszendvics . 5 Tejfölös-boros melegszendvics . 5 Amerikai sült virsli Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon Hozzávalók: 2 pár virsli, 15 dkg trappista sajt, 4 vékony szelet angolszalonna, ketchup, mustár, vaj. A virsliket megszabadítjuk héjuktól és hosszában bevágva egy kivajazott tálba helyezzük, vágással lefelé. A sütőbe tesszük és 4 percig 500 W-on sütjük. Kivesszük a

virsliket, belehelyezzük a sajtszeleteket és körültekerjük angolszalonnával, majd két végén fából készült fogvájóval összetűzzük. A virsliket vágással felfelé visszatesszük a mikróba és további 4 percig 500 W-on sütjük. Tálaláskor ketchupot és mustárt adunk hozzá. Angol sörös melegszendvics Végy személyenként 2 szelet kenyeret, 10 dkg sajtot, 5 dkg vajat, 2-3 kanálnyi barna sört, 1 kávéskanálnyi mustárt, továbbá pirospaprikát, borsot és sót. A kenyereket pirítsd meg, s az egyik oldalukat kend meg vajjal. Egy serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat, reszeld bele a sajtot, add hozzá a sört, a mustárt, sózd, borsozd és hintsd meg kevés pirospaprikával. Amikor a sajt is felolvadt, ezzel a masszával kend meg vastagon a kenyerek vajas felét. Tálalás előtt a sütőben, vagy grillsütőben jól forrósítsd át a szendvicseket. Betyáros melegszendvics Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon Hozzávalók: 4 szelet

zsúrkenyér, 25 dkg füstölt kolbász, 2 db keményre főtt tojás, 1 db közepes fej lilahagyma, 4 szelet lapka sajt, magyaros vajkrém, gulyáskrém, zöldpaprika, paradicsom. A zsúrkenyér szeleteket 1 percig 500 W-on megpirítjuk. A hagymát és a kolbászt vékony karikákra vágjuk. A keményre főtt tojást megtisztítjuk és felszeleteljük. A magyaros vajkrémmel megkent zsúrkenyér szeleteket gazdagon megrakjuk kolbásszal, tojással és hagymával. Betakarjuk lapka sajttal és a sütőbe téve 3 percig 500 W-on sütjük. Tálaláskor paprikával, paradicsommal és gulyáskrémmel díszítjük. Kolbászos-juhtúrós melegszendvics 10 dkg apróra vágott füstölt kolbászt keverj össze 20 dkg juhtúróval és 1 tojással. A masszát kend a kenyerekre, a tetejükre fektess vékonyra vágott paradicsomszeletet. Grillsütőben süsd. Magyaros halas melegszendvics Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon Hozzávalók: 4 szelet zsúrkenyér, 1 doboz

szardínia, 2 db paradicsom, 1 db közepes fej vöröshagyma, fél zöldpaprika, fél nyers uborka, 20 dkg sajt, margarin, fél citrom leve, só, bors, majoránna, pirosarany. A 4 szelet zsúrkenyeret 1 percig 500 W-on pirítjuk, majd megkenjük margarinnal. Ráhelyezzük az olajtól jól lecsöpögtetett halat és ráfacsarunk egy fél citrom levét, majd betakarjuk vékonyra vágott paradicsom-, paprika-, uborka- és hagymaszeletekkel. Megszórjuk a fűszerekkel, meghintjük reszelt sajttal, majd a sütőben 5 percig 500 W-on sütjük. Tálaláskor pirosarannyal díszítjük. Májas-sajtos melegszendvics A szárazon megpirított kenyérszeleteket kend meg egy leheletnyi vajjal, majd bővebben (konzerv) májkrémmel, teríts le vékony szelet óvári sajttal, a tetejét csepegtesd meg vajjal és grillsütőben süsd pirosra. Májkrémes melegszendvics 20 dkg májkrémet keverj össze 2 csapott evőkanál tejföllel, 1 csapott evőkanál mustárral és 1 tojással. A masszát kend a

kenyerekre, tegyél rájuk vékonyan szeletelt vöröshagymát, arra pedig néhány vajmorzsát. Grillsütőben süsd Melegszendvics Anna módra Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon Hozzávalók: 4 szelet zsúrkenyér, 35 dkg gomba, kis fej vöröshagyma, kis fej lilahagyma, kevés vágott petrezselyem, 5 dkg margarin, 1 db tojás, 15 dkg füstölt sajt, só, bors, szerecsendió, 3 cl vörösbor. A zsúrkenyér szeleteket 1 percig 500 W-on a mikróban pirítjuk. A gombafejeket a tönkjétől elválasztjuk és alaposan megtisztítjuk, majd megmossuk, és az egészet feldaraboljuk. A sajtot lereszeljük. A vörös- és a lilahagymát apróra vágjuk és egy margarinnal kikent tálba helyezve 1 percig 500 W-on pároljuk. Az előkészített gombát a hagymával összekeverjük és vörösborral meglocsolva további 8 percig 400 W-on pároljuk. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, elkeverjük a habosra vert tojással és másfél percig 500 W-on sütjük. Az

előkészített zsúrkenyér szeleteket megkenjük a gombás masszával, s a reszelt sajtot a tetejére szórva 1 percig 500 W-on ráolvasztjuk. Tálaláskor apróra vágott újhagymával díszítjük. Melegszendvics lyoni módra Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon Hozzávalók: 4 szelet zsúrkenyér, 25 dkg camenbert sajt, 4 szál újhagyma, 3 cl száraz fehérbor, 4 dkg margarin. A zsúrkenyér szeleteket tálba helyezve 1 percig 500 W-on pirítjuk. A sajtból és a margarinból, fehérbor és apróra vágott újhagyma hozzáadásával masszát készítünk. A sütőből kivett zsúrkenyér szeleteket az így elkészített masszával megkenjük, majd 2 percig 500 W-on megsütjük. Tálaláskor petrezselyemzölddel díszítjük. Pikáns almás melegszendvics Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon Hozzávalók: 4 szelet zsúrkenyér, 4 szelet sümegi sonka, 4 szelet ementáli sajt, 1 db nagy jonatán alma, vaj, fahéj. A zsúrkenyér szeleteket 1

percig 500 W-on pirítjuk. A készülékből kivéve megkenjük margarinnal, rárakjuk a sonkaszeleteket és vékonyan rászeleteljük az almát. Ízlés szerint meghintjük fahéjjal és az egészet letakarjuk az ementáli sajttal, majd a sütőbe helyezve 2 percig 500 W-on sütjük. Sajttal ragasztott melegszendvics Két kisebb, vékony szelet kenyér közé tégy egy szelet megborsozott sajtot. A kenyereket kicsit nyomd össze és kevés forró zsíron pirítsd meg a szendvics mindkét oldalát úgy, hogy a közepén megolvadó sajt az egészet összefogja. Sonkás melegszendvics Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon Hozzávalók: 4 szelet sonka, 4 szelet sajt, 4 szelet zsúrkenyÉr, vaj. A kenyereket a sütőben 1 percig 500 W-on pirítjuk és a mikróból kivéve megkenjük margarinnal, rárakjuk a sonkát, majd a sajtszeleteket. Ezután 1-2 percig 500 W-on sütjük Tálaláskor uborkával, paradicsommal vagy pirosarannyal díszítjük. Sörrel öntött

melegszendvics A szárazon megpirított szendvicskenyereket tedd egymás mellé egy kivajazott tepsibe, s mindegyikre tégy egy szelet sajtot. Tojást és sört keverj össze (fele-fele arányban), sózd, borsozd, adj hozzá reszelt szerecsendiót és ezzel öntsd le a szendvicseket, majd sütőben süsd azokat ropogósra. Szalonnás-túrós melegszendvics 20 dkg t ehéntúrót keverj össze 2 evőkanál tejföllel, 1 evőkanál reszelt vöröshagymával, sóval és borssal. A krémet kend kenyérre, szórd meg bőven vékony füstöltszalonna-szeletkékkel, és grillsütőben süsd meg. Szalonnával szórt melegszendvics A kenyérszeletekre teríts vékony sajtszeleteket (nem baj, ha nem fedik mindenhol a kenyeret), s szórj a tetejére kicsi kockákra vágott füstölt szalonnát. (Esetleg egy pici sóval is meghintheted.) Addig süsd grillsütőben, amíg a szalonnakockák meg nem pirulnak. Tejfölös-boros melegszendvics Reszelt sajthoz keverj annyi tejfölt, hogy egy sűrű, de

még kenhető masszát kapj, adj hozzá sót, s (bővebben) őrölt borsot. A keveréket pihentesd néhány órát, majd kend vékonyan - előre gyengén megpirított - kenyérszeletekre, s addig süsd a grillsütőben, míg meg nem színesedik