Alapadatok

Év, oldalszám:2003, 2 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:145

Feltöltve:2010. május 14.

Méret:21 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!

Tartalmi kivonat

Waldorf saláta Hozzávalók: 1 zeller, 2 édes alma, 1 saláta, 4 evőkanál citromlé, 25 dkg pulykasonka, 5 dkg dió, 2 adag majonéz, 1 dl tejföl Az almát csak a csutkájától szabadítjuk meg. A zellert az almával együtt vékony csíkokra vágjuk. Rácsepegtetünk 4 evőkanál citromlevet A sonkát is igen vékony csíkokra vágjuk A diót durvára daráljuk. Elkészítjük a majonézt, hozzáadjuk a tejfölt, majd a zellert, almát és a sonkát. Óvatosan összekeverjük. Salátaleveleken tálaljuk, és megszórjuk dióval. Waldorfsaláta Hozzávalók: 1 nagyobb zeller, 2 db savanykás alma, 1 citrom leve, 5 dkg durvára darált dió, 25 dkg pulykasonka; 1 kis fej saláta, 1 dl tejföl, 10 dkg majonéz, 1 kiskanál cukor, só, őrölt bors A zellert és az almát megtisztítjuk, a zellert meghámozzuk, az alma magházát eltávolítjuk és mindkettőt vékony csíkokra, vágjuk. A citrom levével meglocsoljuk és hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott pulykasonkát. A

tejfölt a majonézzel elkeverjük; cukorral, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd a zellerrel, almával és sonkával óvatosan összeforgatjuk. Néhány órára behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek, majd salátalevelekkel kibélelt tálba halmozzuk darált dióval megszórva tálaljuk. Waldorf saláta Hozzávalók: 20 dkg zellerszár (igen, angol zellere), 20 dkg alma, 10 dkg dió tartármártás (majonéz + tejföl/tejszín + mustár+ citrom/száraz fehérbor +só + bors + porcukor), esetleg egy fürt szőlő vagy egy banán A kis szeletekre vágott zellerszárt összekeverjük, a kis darabokra vágott almával és a durva tört dióval. Belekeverhetünk egy fürt leszemezett édes szőlőt vagy karikára vágott banánt Az egészet leöntjük tartármártással. Waldorf saláta Hozzávalók négy személyre: 25 dkg alma, 20 dkg zellergumó, 10 dkg dióbél, fél citrom, 1 dl tejszín, 3 adag majonézmártás és a díszítéshez salátalevél. Elkészítés: A

megtisztított zellert megfőzzük, és gyufaszál vastagra vágjuk. A dióbelet leforrázzuk, és a hártyáját lehúzzuk. Néhány szép darabot félreteszünk díszítésnek Az almát meghámozzuk, és metéltre vágjuk, majd leöntjük citromlével, hogy ne barnuljon. Az előkészített anyagokat majonézmártással összekeverjük és ízesítjük citromlével, és lazítjuk felvert tejszínhabbal. Tálalás: jól lehűtve üvegtányéron, salátalevélre halmozva, fehér dióval díszítve. 1 Waldorf-saláta Hozzávalók: 1 db zeller, 3 db jonatán alma, 20 dkg Pannónia vagy trappista sajt, 5 dkg dió, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál majonéz, 1 pohár tejszín, 1 kávéskanál só, csipetnyi cukor. Elkészítése: A zellert és az almát meghámozzuk, majd zöldséggyalun laskákra szeleteljük. Ráöntjük a citromlét. A sajtot kisebb kockákra vágjuk, és a zöldséghez adjuk. A majonézt elkeverjük az ízesítőkkel. A diót durvára vágjuk és azt is,

belekeverjük a masszába. A tejszínt kemény habbá verjük és a majonézhez keverve a salátára, tesszük. WALDORF SALÁTA Hozzávalók: 25 dkg alma, 20 dkg zellergumó, 10 dkg dióbél, fél citrom, 1 dl tejszín, 3 adag majonézmártás és a díszítéshez salátalével. Elkészítés: A megtisztított zellert megfőzzük, és gyufaszál vastagra vágjuk. A dióbelet leforrázzuk, és a hártyáját lehúzzuk. Néhány szép darabot félreteszünk díszítésnek. Az almát meghámozzuk, és metéltre vágjuk, majd leöntjük citromlével, hogy ne barnuljon. Az előkészített anyagokat majonézmártással összekeverjük és ízesítjük citromlével, és lazítjuk felvert tejszínhabbal. Tálalás: Jól lehűtve üvegtányéron, salátalevekre halmozva, fehér dióval díszítve. Megj. a Waldorfhoz: Amit én próbáltam egy kicsit bővebb volt: az öntetbe kell egy kis kapor is (ízlés szerint), szőlővel, nem banánnal, cukorborsó blansirozva, főtt csirkemell, pirított

édeskenyár vagy kalács. Valóban piramidális saláta. 2