Alapadatok

Év, oldalszám:2007, 2 oldal

Nyelv:magyar

Letöltések száma:77

Feltöltve:2010. április 22.

Méret:57 KB

Intézmény:
-

Megjegyzés:

Csatolmány:-

Letöltés PDF-ben:Kérlek jelentkezz be!



Értékelések

Nincs még értékelés. Legyél Te az első!


Tartalmi kivonat

Fu – yung tojás Kantoni Fu-yung tojás Hozzávalók:  Négy tojás  Két evőkanál sherry  Egy kisebb gyömbérgyökér  Két gomba  Maréknyi bambuszrügy  Egy kis fej hagyma  Egy zöldhagyma  Egy evőkanál szójamártás  Egy evőkanál paradicsompüré  Egy deciliter erőleves  Két evőkanál kukoricaliszt  Három evőkanál olaj Nem egyszerűen a másik fu-yung változata, hanem egészen más. Mind a kantoni, mind a sanghaji és pekingi változat magán viseli a régió jellegzetes főzési kultúrájának nyomait. Előkészítés: a gombát fölszeljük, a zöldhagymát, hagymát összevágjuk, a gyömbért lereszeljük, belekeverjük a tojást. A szóját, paradicsompürét, levest és a kukoricalisztet összekeverjük. Főzés: az olajban mindkét oldalán megsütjük a tojásrántottát. A mártást fazékban fölforraljuk, ráöntjük. Akkor jó, ha az egész fogás színe aranybarna lesz Karfiol fu-yung Hozzávalók (4 személyre):

 1db közepes nagyságú karfiol  10 dkg csirkemell  2 tojásfehérje  1 evőkanál kukoricaliszt  Fél kávéskanál öt fűszer-keverék  1,5 kávéskanál só  1,5 dl szárnyas erőleves  2 evőkanál olaj Elkészítés: Szedjük rózsáira a karfiolt, és tegyük öt percre lobogó forró vízbe. Vágjuk össze a csirkehúst, keverjük össze egy edényben a tojásfehérjével, a liszttel, az üstfűszer-keverékkel, a só felével, és a szárnyas erőlevessel. Forrósítsuk fel az olajat egy edényben, tegyük bele a karfiolt, sózzuk meg, süssük, közepes tűzön, vegyük ki. Öntsük a csirkehúsos keveréket a sütőedénybe, állandó kevergetés közben süssük 2-3 percig. Amint kezd megszilárdulni, tegyük hozzá a karfiolt, és még 2 percig süssük. Előmelegített tálon, csíkokra vágott sonkával tálaljuk. Érdekesség: A fu-yung Észak-Kínában kedvelt étel. Összevágott csirkehús, tojásfehérje, kukoricaliszt keverékébe

adják a különféle zöldségeket, vagy más „töltelékanyagot”. Négyszínű Fu-yung tojás Hozzávalók:  Egy csirkemell  Hat tojás  Hat evőkanál erőleves vagy csirkeleves  Egy kávéskanál só  Két evőkanál fehérbor vagy tiszta szesz (kevesebb)  Két evőkanál kukoricaliszt  Két evőkanál paradicsompüré  Bors  Két evőkanál szójaolaj  Olaj Előkészítés: a csirkehúst ledaráljuk. A tojás sárgákat elválasztjuk a fehérjétől, külön-külön edényben a sárgáját és a fehérjét villával kissé fölverjük. A só, bor, leves, kukoricaliszt, bors felét a tojásfehérjébe keverjük, másik felét a sárgájába. A csirkehús felét-felét is belerakjuk Főzés: olajozott serpenyőt megforrósítunk, belerakjuk a csirkehúsos fehérjét, kevergetjük, mintha rántottát készítenénk. Amikor már összeállt, a massza felét tányérra tesszük A másik felében elkeverjük a paradicsompürét, fél percig még

sütjük, a tányér vagy tál másik sarkára rakjuk átellenben az előző adaggal. Másik serpenyőt használunk (vagy ezt gyorsan kimossuk), nehogy a paradicsompüré maradéka elszínezze: kiolajozzuk, ha meleg, beleöntjük a csirkehús- sárgája- bor-liszt keveréket. Amikor már majdnem megsült, felét kivesszük, a tálra rakjuk. A maradékba belekeverjük a szójamártást, még fél percig sütjük, majd ezt is kirakjuk Az eredmény: négyféle színű, fehér, rózsaszín, sárga és barna rántotta. Az egyik leglátványosabb kínai étel, a csuda gondolná, hogy nem más, mint tojás és csirkehús